Bette Dam Op zoek naar de vijand Boek over mullah Omar

Bette Dam Op zoek naar de vijand recensie waardering en informatie van dit boek over de zoektocht naar talibanleider moellah Omar in Afghanistan. Op 21 februari 2019 is het nieuwe boek van Bette Dam – Op zoek naar de vijand verschenen bij Uitgeverij De Bezige Bij.

Bette Dam Op zoek naar de vijand Recensie

Bette Dam Op zoek naar de vijand Recensie

Als het boek gelezen wordt door de redactie, kun je op deze pagina de Bette Dam Op zoek naar de vijand recensie en waardering lezen. We besteden trouwens ook aandacht aan de recensie en waardering van anderen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek van Bette Dam Op zoek naar de vijand lezen.

Bette Dam – Op zoek naar de vijand

Het verhaal van een terrorist die een vriend wilde zijn

Boek of Ebook Bestellen

Bette Dam bij VPRO Boeken

Inhoud Bette Dam Op zoek naar de vijand

Tijdens een bezoek aan de Nederlandse troepen in Afghanistan in 2006 ontdekte Bette Dam hoe weinig de soldaten wisten over hun vijand. Ze besloot het militaire kamp te verlaten en zelfstandig op zoek te gaan naar de gevreesde talibanleider moellah Omar.

Op zoek naar de vijand is het verslag van een adembenemende zoektocht die haar tot in de gevaarlijkste delen van Afghanistan voerde. We lezen over Omars eerste Koranlessen, de jihad tegen de Sovjet-Unie, zijn opstand tegen gewelddadige krijgsheren, zijn hoop op hulp van de internationale gemeenschap en zijn verbittering over wat de Amerikanen sinds 2001 in zijn land hebben aangericht. Dam reconstrueert als eerste westerse journalist het leven van Omar en doet baanbrekende ontdekkingen over een regime waar zo vele aannames over bestaan, maar waar, zo blijkt, weinig concreet onderzoek naar gedaan is.

Op basis van riskant veldwerk en grondig onderzoek plaatst Dam de taliban in een nieuw perspectief. Ze laat zien hoe de taliban, binnen het frame van de war on terror, van potentiële bondgenoot tot te vernietigen vijand werden. Dam beschrijft hoe een land en zijn bevolking met brute kracht werden ontwricht en in een oorlog belandden die volgens Dam onnodig was.

Bijpassende Boeken en Informatie