Chantal Schinkels – Het koopinfuus

Chantal Schinkels Het koopinfuus recensie en informatie over de inhoud van het boek over hoe we verslaafd worden gemaakt aan online bestellen. Op 1 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek over de verslavende werking van bestellen via internet.

Chantal Schinkels Het koopinfuus recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het koopinfuus, Hoe we verslaafd worden gemaakt aan online bestellen. Het boek is geschreven door Chantal Schinkels. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de verslavende werking van kopen via internet, geschreven door Chantal Schinkels.

Chantal Schinkels Het koopinfuus recensie

Het koopinfuus

Hoe we verslaafd worden gemaakt aan online bestellen

  • Auteur: Chantal Schinkels (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact, Business Contact
  • Verschijnt: 1 juni 2023
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek Het koopinfuus

Chantal Schinkels laat zien met welke misleidende trucs en technieken online retailers ons aan het koopinfuus proberen te leggen en pleit voor een nieuwe, ethische benadering in de e-commercesector.

Online retailers verzamelen op grote schaal data over consumenten, die ze vervolgens weer inzetten om ons nóg meer te laten kopen, schrijft Chantal Schinkels in Het koopinfuus. En dat zonder zich de vraag te stellen of hun werkwijze wel verantwoord is. Online shoppen is als gokken in een casino geworden waarbij alles erop is gericht om je door te laten spelen. Uit onderzoek blijkt dat 97 procent van de meest gebruikte webshops een vorm van misleiding bevat. Niet alleen de bekende big tech-bedrijven, zoals Google en Amazon, maken zich hier schuldig aan; ook in Nederland worden we op grote schaal aan het koopinfuus gelegd.

In dit boek onderzoekt Chantal Schinkels welke grenzen we precies over gaan en laat ze zien waarom (zelf)regulering keihard nodig is. Daarbij biedt ze bedrijven die wél verantwoord willen gaan werken een heldere blauwdruk en geeft ze een aanzet tot een nieuwe, ethische werkwijze voor de hele sector.

Chantal Schinkels heeft meer dan tien jaar ervaring in de e-commerce. Voorheen begeleidde ze developmenttrajecten voor webshops met miljoenen euro’s omzet. Nu is ze adviseur, spreker en geeft ze masterclasses over social tech en e-commerce.

Bijpassende boeken en informatie