Chris van der Heijden – Te goed geregeld

Chris van der Heijden Te goed geregeld recensie en informatie over van dit boek over de regelculuur en overorganisatie in Nederland. In september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van historicus en schrijver Chris van der Heijden.

Chris van der Heijden Te goed geregeld Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Te goed geregeld, het nieuwe boek van historicus en schrijver Chris van der Heijden. Daarnaast zijn hier gegeven van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van Te goed geregeld, de overorganisatie van Nederland, lezen.

Chris van der Heijden Te goed geregeld Recensie

Te goed geregeld

De overorganisatie van Nederland

  • Schrijver: Chris van der Heijden (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie boek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: september 2019
  • Omvang: 128 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van het boek Te goed geregeld

Al in de zeventiende eeuw viel het buitenlandse bezoekers op hoe goed Nederland zijn zaakjes geregeld had. Deze goede organisatie van de samenleving bereikte aan het begin van de 21e eeuw – mede door moderne middelen als digitalisering – een ongekend hoogtepunt. Tegelijkertijd werd hierover in de (geestelijke) gezondheidszorg, het onderwijs, het uwv, de jeugdzorg en elders diep en hartgrondig geklaagd. Zijn we doorgeslagen in onze drang tot regelen, structureren en ordenen? Gestandaardiseerde digitale formulieren en netwerken van regels en formules hebben ertoe geleid dat men zich gereduceerd voelt tot nummer. Het resultaat van deze klachten was veelal dat men de zaak nog beter probeerde te regelen – meer van hetzelfde dus, waarmee de bestaande situatie verder verergerde.

In heldere taal zet Chris van der Heijden de problematiek van een doorgeslagen regelcultuur op een rij en beargumenteert hij overtuigend wat de belangrijkste voorwaarden voor een mogelijke en broodnodige verandering zijn.

Bijpassende Boeken en Informatie