Christopher Skaife De ravenmeester Recensie ★★★

Christopher Skaife De ravenmeester recensie waardering en informatie over het boek. In oktober 2018 is bij Uitgeverij Het Spectrum het boek van Chritopher Skaife De ravenmeester verschenen. Skaife is verzorger van de raven in de Tower of Londen. In zijn boek vertelt hij over zijn werk, zijn achtergrond en over de belevenissen met de raven.

Christopher Skaife De ravenmeester Recensie

Christopher Skaife De ravenmeester Recensie

De Tower of London is één van de grootste trekpleisters van de Britste hoofdstad. Met een geschiedenis die teruggaat tot ver in de Middeleeuwen heeft het gebouwencomplex heel wat moeten doorstaan. In 1078 gaf Willem de Veroveraar de opdracht om White Tower te laten bouwen, een vierkant fort, gelegen in hart van het complex. Gedurende de bijna duizend jaar die erna volgde is de Tower uitgebouwd tot wat het nu is.

De Ravenmeester van de Tower of London is een echte verhalenverteller

Natuurlijk is het de functie van fort, verdedigingswerk en gevangenis inmiddels kwijt. Daar staat tegenover dat de Tower nu vele honderduizenden bezoekers per jaar trekt. Niet alleen het bouwwerk is bekend, ook de bewoners hebben inmiddels beroemdheid verworven. De Yoaman Warders die de Tower bewaken en beheren in hun kleurrijke uniformen zijn miljoenen keren gefotografeerd. En daarnaast zijn er de raven die het bouwwerk bewonen. Zij zijn tegenwoordig misschien wel de bekendste bewoners van de Tower.

Voor de raven wordt goed gezorgd. Sterker nog er is zelfs een speciale verzorger die is aangesteld om voor het welbevinden van deze bijzondere vogels te zorgen. Sinds 2011 is Yeoman Warder Christopher Skaife met deze eervolle en verantwoordelijke taak van Ravenmeester belast. Hij heeft zijn belevenissen met de raven nu te boek gesteld in zijn boek De ravenmeester.

Geslaagd boek over de raven en het leven in de Tower of London

Op aanstekelijke en geinspireerde wijze vertelt hij over de raven en het bijzondere leven in de Tower. Hij verschaft inzicht in het leven van de raven, hun intelligentie en hun gedrag. Bovendien weet Skaife veel te vertellen over de geschiedenis van de raven in de Tower. Hij neemt de lezer op een prettige wijze mee op een bijzondere ontdekkingstocht. Daarnaast weet hij een mooi beeld te schetsen van het dagelijkse leven op zo´n bijzondere locatie als The Tower of London. Want naar de miljoenen toeristen die deze bijzondere plek bezoeken, wonen er ook zo´n 100 mannen, vrouwen en kinderen. De ravenmeester is een geslaagd boek. Christopher Skaife – De ravenmeester is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Christopher Skaife – De ravenmeester

Mijn leven met de raven van de Tower of London

 • Titel: De ravenmeester
 • Schrijver: Christopher Skaife (Engeland)
 • Soort boek: verhalen
 • Origineel: The ravenmaster (2018)
 • Vertaler: Margreet de Boer
 • Uitgever: Spectrum
 • Verschenen: 24 oktover 2018
 • Omvang: 204 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Tags: kasteel, Londen, raaf, Tower of London, vogels
 • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie