Daniel Immerwahl – Amerika buiten de Verenigde Staten

Daniel Immerwahl Amerika buiten de Verenigde Staten recensie en informatie van dit boek over de koloniale geschiedenis van Amerika. Op 15 oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het boek Amerika buiten de Verenigde Staten, Een koloniale geschiedenis, van de Amerikaanse historicus Daniel Immerwahl.

Daniel Immerwahl Amerika buiten de Verenigde Staten Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering van het boek over de koloniale geschiedenis van Amerika van Daniel Immerwahl vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek Amerika buiten de Verenigde Staten, Een koloniale geschiedenis.

Daniel Immerwahl Amerika buiten de Verenigde Staten Recensie

Amerika buiten de Verenigde Staten

Een koloniale geschiedenis

  • Schrijver: Daniel Immerwahl (Verenigde Staten)
  • Soort boek: geschiedenisboek, koloniale geschiedenis
  • Origineel: How to Hide an Empire (2019)
  • Nederlandse vertaling: Robert Vernooy
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 15 oktober 2019
  • Omvang: 576 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van Amerika buiten de Verenigde Staten

Iedereen kan de kaart van Amerika’s vijftig staten dromen. En we zijn ook bekend met het idee dat de Verenigde Staten een ‘imperium’ zijn dat over de hele wereld invloed heeft. Maar minder bekend is dat Amerika zelf een koloniale macht is geweest.

In deze overrompelende geschiedenis vertelt Daniel Immerwahr het fascinerende verhaal van de vs buiten de vs, zoals de Guano-eilanden en de Filippijnen. Hij vertelt over gebieden die geen vertegenwoordiging hadden in het Amerikaanse Congres, maar er wel door werden bestuurd. In het geval van Puerto Rico tot de dag van vandaag. Hoewel dit niet strookt met het beeld dat Amerika van zichzelf heeft als voormalige kolonie, is het tot ver in de twintigste eeuw de situatie dat de Stars and Stripes wapperen op eilanden en militaire bases over de hele wereld.

Na de Tweede Wereldoorlog keren de VS zich tegen het kolonialisme. De tegenwoordige wereldwijde invloed van Amerika doet in wezen niet onder voor imperiale macht. Amerika buiten de Verenigde Staten is een boek dat je visie op dat land compleet verandert.

Bijpassende Boeken en Informatie