De schilders van de Zaan

De schilders van de Zaan boek van Henk Heijnen recensie en informatie over de inhoud. Op 2 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS het nieuwe deel in de reeks kunstboeken over kunstenaarskolonies en kunststromingen in Nederland, deze keer over de Zaanstreek.

De schilders van de Zaan recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het kunstboek De schilders van de Zaan. Het boek is geschreven door Henk Heijnen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe deel in de reeks Kunstenaarskolonies in Nederland, deze keer over de Zaanstreek.

De schilders van de Zaan boek Recensie

De schilders van de Zaan

Kunstenaarskolonies en kunststromingen in Nederland

  • Schrijver: Henk Heijnen (Nederland)
  • Soort boek: kunstboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 2 maart 2022
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: 24,95
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering: redactie∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het boek over de kunstenaars van de Zaanstreek

De Zaanstreek staat van oudsher bekend als een plek van harde werkers. Geen rare fratsen, maar handen uit de mouwen! Een bedrijvige wereld van huizen en fabrieken, molens en schepen met de Zaan als stromende snelweg.

Juist hier kreeg de schilderkunst vanaf de negentiende eeuw een bijzonder podium. Tussen de molens, fabrieken, ondernemers, arbeiders en dominees vonden kunstenaars een eigen plek. De impressionist Claude Monet schreef verrukt dat hij hier zijn leven lang kon blijven schilderen, zo bijzonder vond hij het. In de jaren die volgden brachten de Zaanse kunstenaars hun bijzondere streek in beeld. Sommigen verdiepten zich in de geschiedenis en legden de topografie van de ‘goeie ouwe tijd’ vast, anderen ontwikkelden een persoonlijke stijl en gaven het levensgevoel van de streek weer.

De Zaankanter staat bekend als nuchter en eigenzinnig. Achter die nuchterheid schuilt een grote trots en een onvoorwaardelijke liefde voor de streek. De schilders van de Zaan bewijzen het.

De schilders van Volendam Recensie boekDiverse auteurs (Nederland) – De schilders van Volendam
kunstboek
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Volendam blijkt geruime tijd zeer geliefd te zijn bij vermaarde schilders uit binnen en buitenland en dit is nu op uitstekende wijze en rijk geïllustreerd te boek gesteld…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie