De schilders van West-Friesland

De schilders van West-Friesland recensie en informatie over de inhoud van het kunstboek geschreven door Jim van der Meer Mohr. Op 13 april 2022 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS een nieuw deel in de reeks Kunstenaarskolonies en kunststromingen in Nederland, deze keer staan de schilders van West-Friesland in de provincie Noord-Holland centraal.

De schilders van West-Friesland recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het kunstboek De schilders van West-Friesland. Het boek is geschreven door Jim van der Meer Mohr. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe deel in de reeks Kunstenaarskolonies in Nederland, deze keer over West-Friesland.

De schilders van West-Friesland kunstboek Recensie

De schilders van West-Friesland

Kunstenaarskolonies en kunststromingen in Nederland

  • Schrijver: Jim van der Meer Mohr (Nederland)
  • Soort boek: kunstboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 13 april 2022
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,95
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering: redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek van Jim van der Meer Mohr over de schilders van West-Friesland

Stilte, leegte. Henry Havard, Frans cultuurhistoricus, weet niet wat hij meemaakt als hij samen met zeeschilder Jacob Eduard van Heemskerck van Beest een drietal West-Friese steden aandoet. Hoorn, Enkhuizen en Medemblik inspireren de schilder en beroeren de historicus — laatstgenoemde schreef er uitgebreid over in La Hollande Pittoresque (1874). Het boek inspireerde tal van kunstenaars om dezelfde reis af te leggen.

Om een paar te noemen: Eduard Karssen, Willem Bastiaan Tholen. Zij gingen naar West-Friesland om te schilderen. Toch was dit geen nieuw verschijnsel. Al eeuwen daarvoor trokken kunstenaars naar de West-Friese steden om ze op papier en doek vast te leggen. Daarnaast liet de West-Friese elite zich in de zeventiende en achttiende eeuw graag portretteren, als wandversiering of ter decoratie van hun schuttersdoelen.

In De schilders van West-Friesland komen alle soorten kunstenaars voorbij. Portretschilders die lokaal werkten, schilders die de steden waarheidsgetrouw tot in het meest pittoreske detail weergaven — maar ook de groep stillevenschilders die in de zeventiende eeuw naar Hoorn kwam. Een eclectische en enerverende blik op de rijkdom van het West-Friese landschap en de historische elite.

De schilders van Volendam Recensie boekDiverse auteurs (Nederland) – De schilders van Volendam
kunstboek
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Volendam blijkt geruime tijd zeer geliefd te zijn bij vermaarde schilders uit binnen en buitenland en dit is nu op uitstekende wijze en rijk geïllustreerd te boek gesteld…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie