Désanne van Brederode – Hoe het vuur te redden

Désanne van Brederode Hoe het vuur te redden. Op 27 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Querido het nieuwe boek met filosofische non-fictie van de Nederlandse schrijfster en filosofe Désanne van Brederode. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Désanne van Brederode Hoe het vuur te redden recensie

Hier kun je lezen over de boekbesprekingen en recensie van het nieuwste boek van Désanne van Brederode Hoe het vuur te redden als deze verschijnen.

Informatie over Désanne van Brederode

Désanne van Brederode is op 2 november 1970 geboren in de stad Utrecht. Ze studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze schrijft zowel romans, als non-fictie, vaak met een filosofische inhoud,

In 1994 verscheen haar debuutroman Ave verum corpus waarna in de jaren die volgen meerdere romans en non-fictieboeken door haar geschreven worden. In 2021 verschijnt van haar hand de roman De tas die door onze redactie met ∗∗∗∗∗ (zeer goed) wordt gewaardeerd, gevolgd in 2022 door haar laatste roman Zielland, Haar nieuwste filosofische non-fictieboek waarover je hier leest verschijnt eind februari 2024 bij uitgeverij Querido.

Désanne van Brederode Hoe het vuur te redden

Hoe het vuur te redden

Een filosofische zoektocht

  • Auteur: Désanne van Brederode (Nederland)
  • Soort boek: filosofische non-fictie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 27 februari 2024
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Désanne van Brederode

Kennen we het vuur nog? Het open haardvuur op televisie biedt veilige vlammen, urenlang – zonder rook, roetdeeltjes en rotzooi. Daarmee is het precies het soort vuur dat we nog dulden: fel flakkerend maar koud en geurloos. De vlammen op het scherm doen denken aan het vuur waarmee we vandaag de dag leven. Flitsend, assertief en brandend van ambitie, maar tegelijkertijd zijn er meer mensen dan ooit depressief – opgebrand.

Désanne van Brederode zoekt het vuur waar het nog brandt. Van midzomernachtvuren, zwart beroete kerken en vurige, flamboyante en cholerische zielen tot het vuur van liefde en erotiek en de vlammen van de zon en de sterrenhemel. Het komt erop aan de innerlijke vlam aan te wakkeren. De vonk van de verbeelding is het enige wat je daarbij nodig hebt.

Bijpassende boeken en informatie