Eli Rezkallah Life in Plastik The Bored and Beutiful

Eli Rezkallah – Life in Plastik

Eli Rezkallah Life in Plastik recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe fotoboek. Op 6 september 2022 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek Life in Plastik van de Libanese fotograaf Eli Rezkallah.

Eli Rezkallah Life in Plastik recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het fotoboek Life in Plastik.  Het boek is van fotograaf Eli Rezkallah. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met foto’s van de Libanese fotograaf Eli Rezkallah.

Recensie van Monique van der Hoeven

Life in Plastik is een visueel verhaal dat bestaat uit vijf aktes. Een visueel verhaal met foto’s en over jeugdherinneringen van de Libanese multi-disciplinaire kunstenaar Eli Rezkallah.

Een groot, opvallend en roze boek ligt voor mij. Een hardcover boek met een soort poort met daarin een perfecte foto van een drag-achtige verpleegster. Een foto gemaakt door Eli Rezkallah. Zijn werk heb ik eerder gezien, realiseer ik me, want hij heeft o.a. RuPaul Charles gefotografeerd voor zijn Plastik Magazine – en ik ben een groot Drag Race fan!

Rezkallah bracht zijn jeugd door in een beach-resort aan de Mediterraanse kust, waar Christelijke families werden ondergebracht om aan de oorlog in Beiroet te ontsnappen. Hij vertelt over de dubbelheid daarvan die hij al vanaf zijn jonge jaren kon ervaren: die “zorgeloze zomer”  die mensen leefden in het beachresort, extravert, zonnig, en zorgeloos, terwijl het land door oorlog werd geteisterd. Zijn moeder had het talent om in deze onmogelijke situatie, de schijnveiligheid van het resort en zijn jeugd, een fantasie-wereld te creëren waarin zij en haar gezin konden leven. Ze was “loud, unfiltered, vain, eccentric, and always the main source of entertainment. Haar copings-mechanisme met het leven – liever in een fantasie-wereld leven dan de realiteit aanvaarden – is tot op de dag van vandaag een inspiratie voor Rezkallah.

Het boek is opgebouwd uit 5 actes, de loop van Rezkallah’s leven – en thema’s van werk van Rezkallah: Summer, Mother, Women, Play en Drag.

Life in Plastik heeft mij geraakt, de combinatie van foto’s uit Rezkallah’s verleden en de teksten met de prachtige kunstwerken die hij daarop geïnspireerd maakte zijn mooi, kleurrijk en fascinerend en ze hebben stuk voor stuk een verhaal te vertellen. Een verhaal om de wereld aan het denken te zetten!

Een boek om te hebben en te houden, een boek om te koesteren en nog vaak in terug te bladeren en de prachtige foto’s te bekijken. Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend)

Eli Rezkallah Life in Plastik Recensie

Life in Plastik

  • Fotograaf: Eli Rezkallah (Libanon)
  • Soort boek: fotoboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 6 september 2022
  • Omvang: 233 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 60,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redacteur: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het fotoboek van Eli Rezkallah

Van Paris Hilton tot RuPaul: ze sierden allemaal de cover van Plastik.

Life in Plastik bundelt de meest spraakmakende foto’s uit Eli Rezkallah’s oeuvre. Een ‘best of’ die de vrouw centraal plaatst en de manier waarop ze tracht te ontsnappen uit de realiteit. Rezkallah vertelt met zijn wonderbaarlijk gewaagde fotografe briljante verhalen. In zijn werk wisselen pure en onberispelijke schoonheid en meeslepende melancholie elkaar af.

Eli Rezkallah Summer of Love

Hij roept een fantasiewereld opgevuld met surrealistische omgevingen en verloren zielen. Rezkallah’s perfecte beelden doen wegdromen naar mooiere en betere tijden.

Foto informatie

Bovenzijde: The Bored and Beautiful
Pagina: Summer of Love

Bijpassende boeken en informatie