Enne Koens – Stamina

Enne Koens Stamina recensie en informatie van deze nieuwe bundel met verhalen. In januari 2020 verschijnt tijdens de Week van het Korte Verhaal bij Uitgeverij Podium het nieuwe boek van Enne Koens.

Enne Koens Stamina Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Stamina, het nieuwe boek met verhalen van Enne Koens. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze verhalenbundel van Enne Koens.

Enne Koens Stamina Recensie

Stamina

  • Schrijfster: Enne Koens (Nederland)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: Podium
  • Verschijnt: januari 2019
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van de verhalenbundel

Velen zullen Enne Koens vooral kennen van haar gelauwerde kinder- en jeugdboeken, maar toch debuteerde ze al in 2007 als romancier bij Podium met de roman Tot alles gezegd is. Ook publiceert ze verhalen in Hollands Maandblad, die de basis vormen voor Stamina.

De subtiel verweven verhalen gaan over mensen die elkaar willen bereiken, maar daartoe onmachtig zijn. Over de intense haat die een lange relatie kan beheersen. Over het verliezen van moeders, kinderen en liefde. Over angst. En over desalniettemin dapper voortleven: stamina.

Enne Koens is messcherp in het ontleden van de psychologische processen die spelen tussen haar personages. Dat doet ze bovendien met een grote liefde voor het menselijk falen. We zijn dan ook bijzonder trots dat we meer dan tien jaar na haar debuut opnieuw proza van Koens mogen uitgeven, dit keer in onze prestigieuze verhalenreeks.

Bijpassende Boeken en Informatie