Evelien Vos Niemand keek omhoog

Evelien Vos Niemand keek omhoog had recensie waardering en informatie over de inhoud van de roman. Op 30 januari 2019 bij Uitgeverij Van Oorschot de roman van de Nederlandse schrijfster Evelien Vos Niemand keek omhoog verschenen.

Evelien Vos Niemand keek omhoog Recensie

Evelien Vos Niemand keek omhoog Recensie

Lucy, de hoofdpersoon van de debuurtoman van Evelien Vos, vertelt over haar leven. Kort en bondig in een heldere stijl, passeren haar dagelijkse belevenissen en beslommeringen de revue.  Het moeizame contact met haar ouders, haar zoektocht in de liefde, haar leven in Madrid waar ze als vertaalster probeert een bestaan op te bouwen, de relatie met haar broer.

Geslaagde debuutroman van een talentvolle schrijfster

Bijna achteloos vertelt Evelien Vos over het leven van Lucy. Zelfs als er als een bomaanslag op vliegveld Barajas plaatsvindt waarbij haar broer gewond raakt, registeert ze, zonder te vervallen in superlatieven de gebeurtenissen. Evelien Vos kiest ervoor om te vertellen en nauwelijks te psychologiseren. Er lijkt geen woord te veel te zijn gebruikt, wat ervoor zorgt dat de roman langzaam maar zeker onder de huid kruipt. Niemand keek omhoog is een geslaagd debuut van een talentvolle schrijfster. Evelien Vos – Niemand keek omhoog is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Evelien Vos – Niemand keek omhoog

  • Titel: Niemand keek omhoog
  • Schrijfster: Evelien Vos (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman, debuutroman
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 30 januari 2019
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: Madrid, vrouwenleven
  • Waardering: ∗∗∗∗∗ (zeer goed) Theo Jordaan

Inhoud Evelien Vos Als ik een bad had

Lucy is dertig en had succesvol kunnen worden, maar is dat niet. Ze woont in een straat vol toeristen, bezoekt elke week met tegenzin haar opa en heeft een baan die ze niet leuk vindt. Als haar ouders naar Zweden verhuizen, vertrekt zij ook. Naar Madrid, waar de mensen niet zo opgefokt zijn en waar een vriend van haar woont die precies doet waar hij zin in heeft. Ze hoopt dat het haar daar lukt om anders te leven, maar dat nieuwe leven komt niet echt op gang. Pas na een ingrijpende gebeurtenis snapt ze dat ze op zoek is naar iets anders.

Vos kijkt op een prachtige manier net naast de dingenen schetst in korte scènes gebeurtenissen waarin humor en droefheid bijna hetzelfde lijken. Als ik een bad had is een roman over verwachtingen, perfectionisme en pogingen om onafhankelijk te zijn.


advertentie

Bijpassende Boeken en Informatie