Floor Milikowski – Een klein land met verre uithoeken

Floor Milikowski Een klein land met verre uithoeken recensie en informatie over de inhoud van dit boek over ongelijke kansen in veranderend Nederland. Op 3 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact dit non-fictie boek van de Nederlandse geograaf en journaliste Floor Milikowski.

Floor Milikowski Een klein land met verre uithoeken Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de Een klein land met verre uithoeken, Ongelijke kansen in veranderend Nederland. Het boek is geschreven door Floor Milikowski. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit non-fictie boek van Floor Milikowski.

Floor Milikowski Een klein land met verre uithoeken Recensie

Een klein land met verre uithoeken

Ongelijke kansen in veranderend Nederland

  • Schrijfster: Floor Milikowski (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie boek. sociologisch boek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 3 juni 2020
  • Omvang: 296 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek over Nederland van Floor Milikowski

In Een klein land met verre uithoeken schetst geograaf en journalist Floor Milikowski een uiterst treffend tijdsbeeld van dorpen en steden. Bewoners en bestuurders zijn op zoek naar houvast in een veranderd land. In Nederland groeit de kloof tussen kansarm en kansrijk, tussen centrum en periferie, tussen macht en onmacht. Banen, kapitaal en hoogopgeleiden concentreren zich in een aantal grote steden. Op andere plekken krimpt de bevolking en moeten ziekenhuizen en scholen hun deuren sluiten. Het succes van de ene plek gaat ten koste van de welvaart elders. Naarmate Nederland verandert in een lappendeken van winnaars en verliezers, wordt de urgentie om in te grijpen groter. Hoe willen we dat het land eruitziet – en wie kan, wil of moet daar invloed op uitoefenen?

Bijpassende boeken en informatie