Francisco Sionil José – Schemering

Francisco Sionil José Schemering recensie en informatie over de inhoud van deze roman uit de Filipijnen. Op 17 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Arpenco de Nederlandse vertaling van Dusk de roman van de Engelstalige Filipijnse schrijver F. Sionil José. 

Francisco Sionil José Schemering Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Schemering. Het boek is geschreven door Francisco Sionil José. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de  roman uit 1984 van de Filipijnse schrijver F. Sionil José.

Francisco Sionil José Schemering Recensie

Schemering

  • Schrijver: Francisco Sionil José (Filipijnen)
  • Soort boek: Filipijnse roman, sociale roman
  • Origineel: Dusk / Po-on (1984)
  • Nederlandse vertaling: Gerard Arp
  • Uitgever: Arpenco
  • Verschijnt: 17 april 2020
  • Omvang: 292 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van de roman van Francisco Sionil José

Het verhaal van de vlucht van een boerenfamilie voor de Spaanse kolonisator. De jonge Eustaquio Samsom leidt zijn familie naar een nieuw leven. Maar hij wordt ingehaald door de geschiedenis.

Schemering is het eerste deel van de Rosales Saga. Een intense beschrijving van honderd jaar Filipijnse geschiedenis in vijf romans, waarin het leven van een familie wordt gevolgd. De roman beschrijft de vlucht van een boerenfamilie voor de onderdrukking door de Spaanse kolonisator. De onvergetelijke hoofdpersoon, Eustaquio Samson, een jongen die zoveel meer had verwacht van het leven, moet noodgedwongen zijn familie leiden op hun reis.

Ver weg bouwen ze aan een nieuw leven in het dorp Rosales, maar ze worden ingehaald door de geschiedenis. De Amerikanen, die eerst hielpen bij het verdrijven van de Spanjaarden, keren zich als nieuwe kolonisator tegen de pas opgerichte Filipijnse republiek.
Een episch verhaal over de eeuwige strijd om het bestaan en de innerlijke strijd, tussen oorlog en geweldloosheid, de plicht tegenover het gezin of het land.

Bijpassende boeken en informatie