Fred Vargas Een dodelijk venijn Recensie

Fred Vargas Een dodelijk venijn Recensie Waardering en Informatie.  In juni 2018 is de nieuwe thriller van de Franse schrijfster Fred Vargas verschenen. Op deze pagina kun je de Fred Vargas Een dodelijke vernijn recensie en waardering lezen. Natuurlijk is er meer te vinden over de inhoud van het boek, naast bestelinformatie en gegevens over de uitgave.

Fred Vargas Een dodelijk venijn Recensie

Fred Vargas Een dodelijk venijn Recensie

De Franse thrillerschrijfster Fred Vargas heeft al een behoorlijk aantal boeken geschreven met de bijzondere commissaris Adamsberg in de hoofdrol die zonder uitzondering boeiend en origineel zijn. Een dodelijk venijn is het nieuwe deel in deze reeks. En ook nu weer slaagt Fred Vargas erin te verrassen en slaagt ze erin haar lezers mee te nemen in de bijzondere denkwereld van haar hoofdpersoon.

Waarom sterven drie oude mannen door schijnbaar ongevaarlijke spinnenbeten?

Als in de Franse stad Nîmes drie oude mannen kort achter elkaar overlijden aan de gevolgen van een spinnenbeet wordt dit in eerste instantie niet als verdacht gezien. Echter, commissaris Adamsberg vermoed toch dat er meer achter deze bijzondere gevallen zit. Hij komt er al snel achter dat het gif van de bruine kluizenaarsspin niet dodelijk is. Alleen in zeer grote hoeveelheden zou dit het geval kunnen zijn. Als Adamsberg en zijn team op onderzoek gaan, leiden de sporen naar een weeshuis waar lang geleden zaken plaatsvonden die het daglicht niet konden verdragen. Pestpraktijken die het leven van een aantal mensen tot op de dag van vandaag tekenen.

Verrassende plotwendingen in een originele, stijlvolle en intuïtieve thriller

In de bijzondere stijl vertelt Fred Vargas het verhaal van de zoektocht die met regelmaat verrassende wendingen neemt. De opbouw van de thriller is als altijd verzorgd. Haar hoofdpersoon Adamsberg handelt vaak intuïtief en op een originele wijze. Hierdoor wordt Een dodelijk venijn extra interessant. Prettig is ook dat het absoluut geen probleem is als je geen eerdere Adamsberg thrillers hebt gelezen. Fred Vargas – Een dodelijk venijn is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Fred Vargas – Een dodelijk venijn

  • Titel: Een dodelijk venijn
  • Schrijver: Fred Vargas (Frankrijk)
  • Soort boek: Franse thriller, Adamsberg thriller
  • Origineel: Quand sort la recluse (2017)
  • Nederlandse vertaling: Rosa Pollé, Nini Wielink
  • Uitgever: De Geus
  • Verschenen: 3 juli 2018
  • Omvang: 393 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie