Gert-Jan Seghers – Macht en onmacht

Nieuw boek van Gert-Jan Seghers Macht en onmacht, Politicus is een verdeeld land. Bij uitgeverij Balans verschijnt op 5 oktober 2023 het nieuwe boek van oud ChristenUnie fractievoorzitter en politicus Gert-Jan Seghers. Er is hier informatie te vinden over de inhoud van het boek en de recensies, waardering en boekbesprekingen.

Gert-Jan Seghers Macht en onmacht

Gert-Jan Seghers is geboren op 9 juli 1969 in Lisse in de Bollenstreek. Hij groeide op in de Friese hoofdstad Leeuwarden waar hij naar de Middelbare school ging. Zowel zijn vader als zijn moeder waren evangelist namens de Gereformeerde Gemeenten.

Na zijn middelbareschooltijd ging hij politicologie studeren aan de Rijksuniversiteit Leiden waarna hij werkte als medewerker bij de Tweede Kamerfractie van de RPF. In 1999 werkte Gert-Jan Segher korte tijd als journalist bij de EO om daarna als zendingswerker in Egypte van 2000 tot 2007 aan de slag te gaan.

Na het behalen van een master aan de Johns Hopkins-universiteit in de Verenigde Staten was hij van 2008 tot 2012 directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Op 10 november 2015 volgde hij Arie Slob op als lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie en werd gelijk gekozen tot fractievoorzitter. Op 24 januari 2023 nam Gert-Jan Seghers afscheid van de Tweede Kamer.

Gert-Jan Seghers Macht en onmacht

Macht en onmacht

Politicus in een verdeeld land

  • Auteur: Gert-Jan Seghers (Nederland)
  • Soort boek: politiek boek
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: 5 oktober 2023
  • Omvang: 254 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Gert-Jan Seghers

Hij is een telg uit een orthodox-gereformeerd gezin en een bevlogen wereldverbeteraar. Als campagneleider van de ChristenUnie keek hij najaar 2012 partijleider Arie Slob na, die door de gangen van theater Carré op weg was naar de tv-lampen van het lijsttrekkersdebat. En hij deed een schietgebedje: ‘O Heer, geef dat ik deze gang nooit hoef te maken.’

Maar drie jaar later was het zover: Gert-Jan Segers werd fractievoorzitter van de ChristenUnie. Tien jaar lang waren de wandelgangen van Den Haag zijn thuis. Hij nam deel aan talloze Kamer- en tv-debatten, interne beraadslagingen en overleggen met bewindslieden. Twee keer voerde hij coalitie-onderhandelingen, en leidde hij zijn partij naar regeringsdeelname. Het waren veelbewogen jaren, waarin vaak moeilijke beslissingen moesten worden genomen. Begin 2023 nam Segers afscheid van de politiek.

Hoe is het om vanuit een ideologische achtergrond compromissen te moeten sluiten? Hoe weeg je overtuiging en hoop tegenover tegenslagen en powerplay? Hoe neem je verantwoordelijkheid en leg je dat allemaal uit aan een steeds verder verdeelde achterban? Hoe breng je een boodschap van verbinding in een land dat steeds meer polariseert? Hoe moet het eigenlijk verder met Nederland?

In Macht en onmacht blikt Gert-Jan Segers op een openhartige manier terug op zijn enerverende Haagse jaren, maar hij kijkt ook vooruit. Eerlijk onderzoekt hij zichzelf, de politiek en het veranderende Nederland. Het resultaat is een inspirerend boek dat tot nadenken stemt.

Bijpassende boeken