Greta Thunberg – Het klimaatboek

Greta Thunberg Het klimaatboek recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 25 oktober 2022 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij dit boek met artikelen over klimaatverandering, een initiatief van de Zweedse activiste Greta Thunberg.

Greta Thunberg Het klimaatboek recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het klimaatboek. Het boek is een initiatief van Greta Thunberg. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met artikelen over klimaatverandering, een initiatief van de Zweedse activiste Greta Thunberg.

Greta Thunberg Het klimaatboek Recensie

Het klimaatboek

  • Initiatiefnemer: Greta Thunberg (Zweden)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 25 oktober 2022
  • Omvang: 464 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 30,00 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Greta Thunberg

Het Klimaatboek toont glashelder hoe de vele crises op onze planeet met elkaar samenhangen en vertelt de onverbloemde waarheid over hoe en waarom onze wereld verandert.

Greta Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten om hun kennis met ons te delen. Van smeltende ijskappen tot inheemse soevereiniteit, van fast fashion tot de toekomst van onze voedselvoorziening en de bredere duurzaamheidscrisis: hun bevindingen zijn verwoord in overtuigende bijdragen over verandering, actie en veerkracht. Daarnaast deelt Greta haar eigen verhalen over haar leerproces – de protestacties en het blootleggen van greenwashing – en onthult ze hoezeer we in het ongewisse zijn gelaten.

Dat is een van onze grootste problemen, zo laat ze zien, maar ook onze belangrijkste bron van hoop. Alleen als we al deze zaken met elkaar verbinden, kunnen we duurzame oplossingen vinden. En zodra iedereen het hele plaatje kent, kunnen we in actie komen.

Bijpassende boeken en informatie