Guus Luijters – Hoe Tarzan de Tour de France won ∗∗∗

Guus Luijters Hoe Tarzan de Tour de France won recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 10 mei 2022 verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam de nieuwe roman van Guus Luijters.

Guus Luijters Hoe Tarzan de Tour de France won recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Hoe Tarzan de Tour de France won.  Het boek is geschreven door Guus Luijters. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Guus Luijters.

Guus Luijters Hoe Tarzan de Tour de France won Recensie

Hoe Tarzan de Tour de France won

  • Schrijver: Guus Luijters (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 10 mei 2022
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 10,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Recensie en waardering van de roman

  • De eigen ervaring tijdens zijn Amsterdamse jeugd in de jaren vijftig van de vorige eeuw vormen de basis van de nieuwe autobiografische roman van Guus Luijters. Geen vuistdikke roman maar in korte, bijna lichtvoetige schetsen weet Luijters een beeld te schetsen van een opgroeiende jongen. Dromen, teleurstellingen, een vader die zichzelf regelmatig overschat en de soms beklemmende sfeer komen goed over het voetlicht en dat alles in een mooie stijl. Al met al is Guus Luijters er uitstekend in geslaagd om de lezer mee te nemen in de denkwereld en het leven van een jongen in het Amsterdam van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Een soms ontroerende, regelmatig grappige en zeker geslaagde autobiografische roman met een scherp randje. (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗∗)

Flaptekst van de nieuwe roman van Guus Luijters

Amsterdam, jaren vijftig. Als Tom niet zit te fantaseren over het geheimzinnige huis aan de overkant van de straat, plakt hij uitgeknipte foto’s van wielrenners in zijn schrift. Maar het liefst volgt hij wielerwedstrijden op de radio. Zijn favoriet is Hein van Breenen, die Tarzan wordt genoemd omdat hij zichzelf spectaculair wist te behoeden voor een val door zich aan een boomtak vast te grijpen. Tarzan was een gewone jongen die het geschopt heeft tot de Tour: een held.

Wanneer zijn vader een heuse Buick aanschaft, vertrekt Tom met zijn ouders naar Zuid-Frankrijk om de renners van de Tour de France in het echt te bekijken. Maar die reis verloopt heel anders dan hij zich had voorgesteld.

Hoe Tarzan de Tour de France won is een geestige en ontroerende roman over jongensdromen en wielerhelden, en de kleine gebeurtenissen die een leven bepalen.

Bijpassende boeken en informatie