H.M. van den Brink – Aurora schrijft ∗∗∗∗

H.M. van den Brink Aurora schrijft recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe roman. Op 23  januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver H.M. ten Brink.

H.M. van den Brink Aurora schrijft Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Aurora schrijft, de nieuwe roman van H.M. van den Brink. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien is op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman van H.M. van den Brink.

H.M. van den Brink Aurora schrijft Recensie

De redactie waardeert deze mooie nieuwe literaire roman van H.M. van den Brink over de nadagen van de fascinerende Catalaanse schrijver Josep Pla met ∗∗∗∗ (uitstekend). Binnenkort kun je hier de uitgebreide recensie lezen.

Aurora schrijft

  • Schrijver: H.M. van den Brink (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 23 januari 2020
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Meer waardering voor Aurora schrijft

  • Een luisterrijke roman (Marjolijn de Cocq, Het Parool)
  • Waarlijk schrijverschap (Miriam Piters, Tzum)

Flaptekst van de nieuwe roman van H.M. van den Brink

Het is januari 1966 wanneer de een man aan boord gaat van een olietanker om in Buenos Aires voor het laatst de liefde van zijn leven te ontmoeten. In de jaren veertig heeft ze hem verlaten, sindsdien schrijft ze hem erotische brieven. Omdat hij haar daarvoor betaalt. Aurora schrijft is gebaseerd op feiten uit het leven van Josep Pla, de grootste schrijver van Catalonië. Het verhaal begint kort na het einde van de Spaanse burgeroorlog – hongerjaren voor de vissers en akkerbouwers aan de Costa Brava, terwijl de geliefden hongerig zijn naar elkaar. Het eindigt in de jaren zestig, in de kakafonie van het eerste massatoerisme.

Wat staat er in de meer dan 1000 brieven die Aurora Perea naar verluidt heeft geschreven? Wat gebeurde er in Buenos Aires? En welke rol speelt de geheimzinnige kapitein van het olieschip? Aurora schrijft is de meeslepende roman van een obsessie. Met seks, met de zee, met eten, met het landschap van de Wilde Kust, en met de strijd tegen vergeten en verval.

Bijpassende Boeken en Informatie

H.M. van den Brink Het ontbijtbuffet RecensieH.M. van den BrinkOntbijtbuffet
verhalen
Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Vervreemding tijdens de vakantie, zeer treffend en overtuigend beschreven…lees verder >