Hans Goedkoop – Vaderskind

Hans Goedkoop Vaderskind recensie en informatie boek over de oorlog van Renate Rubinstein. Op 22 april 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van historicus Hans Goedkoop over schrijfster Renate Rubinstein.

Hans Goedkoop Vaderskind recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Vaderskind, De oorlog van Renate Rubinstein. Het boek is geschreven door JHans Goedkoop. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het over Renate Rubinstein van de Nederlandse historicus Hans Goedkoop.

Hans Goedkoop Vaderskind Recensie

Vaderskind

De oorlog van Renate Rubinstein

  • Schrijver: Hans Goedkoop (Nederland)
  • Soort boek: biografisch oorlogsverhaal
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 22 april 2022
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Prijs € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Renate Rubinstein van Hans Goedkoop

Vaderskind van Hans Goedkoop ontrafelt de geschiedenis van een immigrantenmeisje met een joodse vader. Tomeloos slim en onheilspellend gevoelig. Angstig zonder dat ze weet waarvoor. Haar wordt niet veel verteld over de wereld, kinderjaren horen onbezorgd te zijn, maar gaandeweg dwingt ze zichzelf te leren kijken. Ook naar wat geen mens wil zien. Met zeldzame precisie en nabijheid tekent Vaderskind een meisje dat in een verwoestende tijd het fundament legt van een schrijverschap.

Als eerste columnist van Nederland, nooit overtroffen, schreef Renate Rubinstein over alles wat de tijd haar aandroeg, van het zelfbedrog der ideologieën tot de zang van de wielewaal. Wie zat het heden ooit zo op de huid? Maar soms breekt daar in losse zinnen een verleden doorheen. Kinderjaren in Berlijn. Een vlucht naar Amsterdam, nee Londen, toch weer Amsterdam. Dan op een ochtend uniformen op de trap en een belofte die een leven lang naklinkt. ‘Der Vati kommt bald wieder.’

Bijpassende boeken en informatie