Herman Koch – Finse dagen

Herman Koch Finse dagen recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe roman. In januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos de nieuwe roman van Herman Koch.

Herman Koch Finse dagen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Finse dagen, de nieuwe roman van Herman Koch. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van Herman Koch.

Herman Koch Finse dagen Recensie

Finse dagen

  • Schrijver: Herman Koch (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Ambo Anthos
  • Verschijnt: januari 2020
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Dwarsligger / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van de roman

Finse dagen is de nieuwe roman van Herman Koch, bestsellerauteur van onder andere Het diner en De greppel. In Finse dagen keert hij terug naar Finland en zijn jeugd in Amsterdam-Zuid.

Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Finse dagen van Herman Koch is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Bijpassende Boeken en Informatie