Jean-Marc van Tol – Buat

Jean-Marc van Tol Buat, Johan de Witt-trilogie deel 2. Op 13 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Catullus de nieuwe historische roman van de Nederlandse schrijver Jean-Marc van Tol. Op deze pagina kun je uitgebreide informatie over de inhoud van de roman lezen. Bovendien besteden we aandacht aan de boekbespreking en recensies van de tweede Johan de Witt-roman, Buat, geschreven door Jean-Marc van Tol.

Jean-Marc van Tol Buat

Jean-Marc van Tol is geboren op 6 juli 1967 in Rotterdam. Hij volgde de studie Middelnederlands aan de Universiteit van Amsterdam en werkte ernaast als striptekenaar. Als tekenaar van de cartoonserie rondom Fokke & Sukke die hij samen maakt met Bastiaan Geleijnse John Reid geniet hij de meeste bekendheid. De strip bestaat sinds 1993 en verschijnt nog steeds in kranten en tijdschriften.

Naast cartoons en strips heeft Jean-Marc van Tol zich inmiddels ook gestort op het schrijven van historische romans. In 2018 verscheen het eerste deel in de Johan de Witt-trilogie, Musch, die goed werd ontvangen en door onze redactie is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend). Het tweede deel dat hier uitgebreide beschreven wordt, verschijnt op 13 november 2023 bij de eigen uitgeverij Catullus.

Buat

Johan de Witt-trilogie deel 2

  • Auteur: Jean-Marc van Tol (Nederland)
  • Soort boek: historische roman
  • Uitgever: Uitgeverij Catullus
  • Verschijnt: 13 november 2023
  • Omvang: 544 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / paperback
  • Prijs: € 29,99 / € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe historische roman van Jean-Marc van Tol

Het is 1665. Raadpensionaris De Witt is al meer dan twaalf jaar aan de macht. Er heerst verwarring: de Republiek is op zee verwikkeld in een verbeten oorlog met Engeland en wordt in het oosten bedreigd door troepen van de bisschop van Münster. Zowel de vloot als het leger ontberen een krachtige bevelhebber. Het volk begint te morren. De roep om een prins van Oranje als opperbevelhebber wordt luider en luider. Ritmeester Buat, opgevoed aan het hof van Oranje, raakt betrokken bij de onderhandelingen tussen de Republiek en Engeland.

Gebaseerd op authentieke bronnen en bewaard gebleven processtukken vertelt Jean-Marc van Tol in dit tweede deel van de Johan de Witt-trilogie het meeslepende levensverhaal van Henri de Fleury de Culan, beter bekend als ritmeester Buat. Aan de hand van memoires, getuigenissen, lofdichten en andere documenten komt een bijzonder boeiende periode uit de vaderlandse geschiedenis tot leven. Deze historische roman is zonder kennis van het eerste deel te lezen.

Jean-Marc van Tol Musch RecensieJean-Marc van Tol – Musch. Johan de Witt trilogie 1
historische roman
Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Een fascinerend stuk Nederlandse geschiedenis dat zeer overtuigend is opgeschreven in een boeiende historische roman…lees verder >

Bijpassende boeken