Jennifer Saint – Ariadne

Jennifer Saint Ariadne recensie en informatie over de inhoud van de historische roman over de Griekse mythe. Op 12 mei 2021 verschijnt bij uitgeverij Orlando de het mythologische verhaal uit de Griekse oudheid over Ariadne, geschreven door door de Britse schrijfster Jennifer Saint.

Jennifer Saint Ariadne recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de historische roman Ariadne. Het boek is geschreven door Jennifer Saint. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman over de Griekse mythologische vrouw Ariadne, geschreven door Jennifer Saint.

Recensie van Monique van der Hoeven

Ariadne is een prachtige hervertelling van een stukje Griekse mythologie, het verhaal van Ariadne, Theseus en de Minotaurus, Daedalus en Icarus en de God Dyonisus. Het werd geschreven door Jennifer Saint. Jennifer Saint is een Britse auteur, die klassieke talen studeerde aan King’s College in Londen. Ariadne  is haar debuutroman. Inmiddels verscheen ook van haar hand Elektra en Dochters van Sparta, allebei ook door Uitgeverij Orlando in Nederlandse vertaling uitgegeven.

In de roman Ariadne krijgen we een versie van verhalen uit de Griekse mythologie vanuit een vrouwelijk perspectief – we zien en horen het verhaal door de ogen en met de oren van Ariadne en haar zusje Phaedra, prinsessen van Kreta en de dochters van de wrede koning Minos. Dat Minos wreed is, is misschien eigenlijk niet zo vreemd, want de Griekse Goden geven daar ook aan de lopende band voorbeelden van. Ze straffen voortdurend vrouwen voor daden van mannen, zoals de Medusa, maar ook Ariadne’s moeder, die na een opgelegde verliefdheid op een stier, Ariadne’s broer Asterion, later “de Minotaurus”genoemd, moet baren. In het paleis leeft ook de wijze uitvinder Daedalus met zijn zoon.

Elk jaar moet Athene 7 jonge mannen en 7 jonge vrouwen naar Kreta sturen om aan de Minotaurus te voeren, iets waar de prinsessen van gruwelen. Tot daar dan de prachtige Theseus is, waar ze allebei door verblind zijn, want wat lijkt hij een held. Dat weet hij trouwens zelf ook heel goed te verkopen ? Ariadne helpt Theseus de Minotaurus verslaan, maar wordt in plaats van zijn vrouw, achtergelaten op het eiland Tauris. Ze denkt er eenzaam te sterven, tot blijkt dat Tauris het eiland van de God Dyonisus is. Met hem bouwt Ariadne een leven op, want hij lijkt anders lijkt dan alle andere mannen.

Ariadne vond ik vroeger op school al een spannend verhaal, en haar rode draad kennen de meeste mensen wel. Toch is deze vertelling is heel anders – prachtig om te zien hoe een vrouwelijk perspectief een totaal andere kijk op dingen geeft in meerdere opzichten. Het laat maar weer eens zien hoe een verhaal gekleurd wordt door degene die het vertelt! En hoe eenzijdig en male-gazed de oude mythen en sagen (en veel andere verhalen) zijn. Super belangrijk dat er een ander perspectief wordt ingebracht.

Jennifer Saint maakte daarnaast de oude Griekse mythe tot een prachtige en ook spannende roman, die ik achter elkaar heb uitgelezen. Ik heb genoten van het mooie en levendige taalgebruik en de plotwendingen. Het was alsof ik in de film Ariadne was beland! Ik kijk in elk geval al uit naar Dochters van Sparta en ik raad Ariadne absoluut aan. Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).


Jennifer Saint Ariadne Recensie

Ariadne

 • Schrijfster: Jennifer Saint (Engeland)
 • Soort boek: historische roman
 • Origineel: Ariadne (2021)
 • Nederlandse vertaling:  Saskia Peterzon-Kotte
 • Uitgever: Uitgeverij Orlando
 • Verschijnt: 12 mei 2021
 • Omvang: 432 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs; € 24,99 / € 16,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris
 • Waardering redacteur: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de roman over Ariadne

In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal.

Als prinses van Kreta en dochter van koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het klepperende hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden en elk jaar mensenoffers eist.

Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta aankomt als offer voor het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Om Theseus te helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door de goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan.

De betoverende debuutroman Ariadne is een indrukwekkende hervertelling van de oude Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.

Bijpassende boeken en informatie