Jeroen Theunissen – Een week

Jeroen Theunissen Een week. Op 8 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij de nieuwe roman van de Vlaamse schrijver Jeroen Theunissen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek en de uitgave. Bovendien is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Een week, de nieuwe roman van Jeroen Theunissen.

Jeroen Theunissen Een week

Jeroen Theunissen is in 1977 geboren in Gent, Oost Vlaanderen. Hij studeerde Germaanse taal- en letterkunde. Hij is docent tekstanalyse aan de afdeling RITCS van de Erasmushogeschool in Brussel.

Naast romanschrijver is Jeroen Theunissen dichter. Hij debuteerde met de roman De onzichtbare in 2004. Zijn poëziedebuut Thuisverlagen verscheen in 2005. Sindsdien verschenen er een kleine tien boeken van de Vlaamse schrijver. Zijn voorlaatste roman Ik = cartograaf werd in 2022 uitgegeven. In mei 2024 verschijnt zijn nieuwe Een week, waarover je hier veel informatie kunt lezen.

Jeroen Theunissen Een week

Een week

  • Auteur: Jeroen Theunissen (Nederland)
  • Soort boek: Vlaamse roman
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 8 mei 2024
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Jeroen Theunissen

Op 25 augustus staan aan het sterfbed van de tweeënzestigjarige Liz haar zoon en zijn vriendin, haar ex-geliefde, een oude vriend en een oude vriendin. En Marthe. Het is de warmste zomer sinds het begin van de metingen. Liz heeft voor euthanasie gekozen. Maar na haar dood staat Liz op, en begint aan de ochtend van wat haar laatste dag wordt. Vervolgens komt haar voorlaatste dag. Dan de dag ervoor. Dan de dag daarvoor. Een week lang komen vrienden en oude bekenden langs.

Met mededogen, liefde en lichtheid schetst Jeroen Theunissen in Een week het portret van een vrouw die de pech heeft te jong te sterven. Dit is geen roman over de dood, maar over het leven, over de levenslust, over de onmogelijkheid van de dood zolang je ademt. Over de dingen die er in het leven echt toe doen, bijvoorbeeld liefde, of bloemen van de buurman, of dat je wint bij Rummikub.

Bijpassende boeken en informatie