Jessamine Chan – De school voor goede moeders

Jessamine Chan De school voor goede moeders recensie en informatie over de inhoud van de Amerikaanse debuutroman. Op 22 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Hollands Diep de Nederlandse vertaling van de roman The School for Good Mothers van de Amerikaanse schrijfster Jessamine Chan.

Jessamine Chan De school voor goede moeders recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden de roman De school voor goede moeders. Het boek is geschreven door Jessamine Chan. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de eerste roman van de Amerikaanse schrijfster Jessamine Chan.

Jessamine Chan De school voor goede moeders Recensie

De school voor goede moeders

  • Schrijfster: Jessamine Chan (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: The School for Good Mothers (2022)
  • Nederlandse vertaling: Anneke Bok
  • Uitgever: Hollands Diep
  • Verschijnt: 22 februari 2022
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de roman van Jessamine Chan

In dit beklemmende explosieve debuut zorgt één inschattingsfout van een moeder ervoor dat zij het heropvoedingsprogramma van de overheid moet volgen om het ouderlijk gezag over haar dochter te behouden.

Frida Liu heeft het moeilijk. Haar werk voldoet niet aan de verwachtingen van haar Chinese ouders, die zich als immigrant veel opofferingen hebben getroost. Ze weet Gust, haar man, niet over te halen om zijn jonge, door wellness geobsedeerde vriendin aan de kant te zetten. Alleen door haar dochter, Harriet, past Frida binnen de verwachtingen van het perfecte plaatje. Het mag dan niet veel zijn, maar Harriet is meer dan genoeg. Totdat Frida een erg slechte dag heeft.

De staat houdt moeders in de gaten. Moeders die met hun telefoon bezig zijn, die niet voorkomen dat hun kind gewond raakt in de speeltuin, of die hun kind alleen naar huis laten lopen. Eén foute beslissing en een groep staatsambtenaren beslist of een moeder kandidaat is voor een Big Brother-achtige instelling die bepaalt of de toewijding van een moeder genoeg is om een goede moeder te zijn.
Frida moet laten zien dat ze kan leren een goede moeder te zijn zodat Harriet haar niet definitief wordt afgenomen.

De school voor goede moeders is een grensverleggende, meeslepende ideeënroman over hoe gevaarlijk de geldende normen rondom ‘perfect’ ouderschap zijn, de agressie van de staat jegens vrouwen en van vrouwen onder elkaar, over het systeem dat gezinnen uit elkaar drijft en over onbegrensde liefde. Frida is een vrouw van alle tijden en staat model voor alle moeders. Chan heeft een moderne literaire klassieker geschreven waarin ze met zwarte humor het verdriet en de vreugde van de hechte ban tussen moeder en kind verkent.

Jessamine Chan schreef eerder verhalen voor Tin House en Epoch. Ze heeft een mfa behaald aan de kunstacademie van Columbia University en een ba aan Brown University, en heeft als redacteur gewerkt bij Publishers Weekly. Ze woont in Philadelphia met haar man en dochter. De school voor goede moeders is haar eerste roman.

Bijpassende boeken en informatie