John Cheever – Visioen van de wereld

John Cheever Visioen van de wereld recensie en informatie verhalenbundel samengesteld en ingeleid door Julian Barnes. Op 26 augustus 2021 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van de verhalenbundel A Vision of the World van de Amerikaanse schrijver John Cheever.

John Cheever Visioen van de wereld recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de verhalenbundel Visioen van de wereld. Het boek is geschreven door John Cheever. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met een selectie van de verhalen van de Amerikaanse schrijver John Cheever, samengesteld en ingeleid door Julian Barnes.

John Cheever Visioen van de wereld Recensie

Visioen van de wereld en andere verhalen

 • Schrijver: John Cheever (Verenigde Staten)
 • Soort boek: verhalen
 • Origineel: A Vision of the World (2021)
 • Nederlandse vertaling: John Fastenau, Else Hoog
 • Uitgever: Atlas Contact
 • Verschijnt: 26 augustus 2021
 • Omvang: 352 pagina’s
 • Uitgave: gebonden boek / ebook
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Recensie en waardering van het boek

 • “De bundel Visioen van de wereld houdt een groot schrijver levend en draagt een thematiek die blijvend actueel is.”  (De Limburger, ★★★★★)
 • “De verhalen van John Cheever zijn van een heerlijke lyrische achteloosheid. Hij beschrijft en oordeelt niet, voor de lezer een bijna verlichtende ervaring.” ( NRC, ●●●●●)
 • “Een beknopte kroniek (…) van het bitterzoete bestaan in het burgerlijke, suburban Amerika van de jaren vijftig, evenals een caleidoscopisch portret van de schrijver zelf.” (De Groene Amsterdammer)

Flaptekst van het boek met verhalen van John Cheever

Een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeester van het genre, samengesteld door bewonderaar Julian Barnes. Inclusief vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen.

‘Visioen van de wereld en andere verhalen’ van John Cheever is een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeesters van het genre, samengesteld door Julian Barnes, sinds jaar en dag bewonderaar en zelf schrijver van korte verhalen. Deze bundel bevat vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen. Nog altijd wordt Cheever op handen gedragen door schrijvers én lezers over de hele wereld. Al tijdens zijn leven, in 1978, werden zijn korte verhalen gebundeld in een collectie die prompt met de Pulitzerprijs werd bekroond. De carrière van John Cheever omspande bijna vijf decennia en was onlosmakelijk verbonden met het tijdschrift ‘The New Yorker’. In inmiddels iconische verhalen zoals ‘De zwemmer’ en ‘De trein van vijf uur achtenveertig’ legde Cheever – ooit tot ‘Tsjechov van de voorsteden’ uitgeroepen – de sudderende, in gin gedrenkte verlangens bloot van de Amerikaanse middenklasse in de jaren vijftig; hij liet de keerzijde zien van hun Amerikaanse droom.

Bijpassende boeken en informatie