Judit Neurink – Geweld is nooit ver weg

Judit Neurink Geweld is nooit ver weg recensie en informatie boek met verhalen uit Irak. Op 20 december 2019 verschijnt bij Uitgeverij Jurgen Maas het nieuwe boek van Judit Neurink.

Judit Neurink Geweld is nooit ver weg Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Geweld is nooit ver weg, het boek met verhalen uit Irak van Judit Neurink. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Judit Neurink.

Judit Neurink Geweld is nooit ver weg Recensie

Geweld is nooit ver weg

Tien jaar berichten uit Irak

  • Schrijfster: Judit Neurink (Nederland)
  • Soort boek: journalistieke reportages, reisverhalen
  • Uitgever: Uitgeverij Jurgen Maas
  • Verschijnt: 20 december 2019
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Flaptekst van het boek met verhalen uit Irak

Tussen 2008 en 2019 woonde Judit Neurink in Iraaks-Koerdistan, waar ze een mediacentrum opzette om journalisten te trainen. Als correspondent voor ‘Trouw’ en ‘De Standaard’ kroop het land onder haar huid. Ze begon van Irak te houden. Naast haar journalistieke werk leidde ze groepen toeristen langs de meest opvallende plekken, zette ze zich in voor behoud van het cultureel erfgoed, verdiepte ze zich in het Joodse verleden van het land, en hielp ze geld in te zamelen voor de opvang van yezidi’s.

Tegelijkertijd nam Judit Neurink waar hoe Irak steeds meer uiteenvalt op basis van etniciteit en religie, geteisterd wordt door corruptie, en lijdt aan het gebrek aan democratie. En als journalist moest ze steeds vaker verslag doen van geweldsexplosies, zoals de opkomst van en oorlog tegen isis. Ze beschrijft uitgebreid waarom dat haar steeds meer moeite kostte, en ze ondanks bijzondere vriendschappen besloot te vertrekken, in het besef dat ze Irak nooit achter zich zal kunnen laten. ‘Geweld is nooit ver weg’ is een journalistieke reis over liefde en haat voor een land dat telkens opnieuw in de schijnwerpers staat.

Bijpassende Boeken en Informatie