Karel van Oosterom – Met een oranje das

Karel van Oosterom Met een oranje das recensie en informatie over een jaar in de Veiligheidsraad. Op 1 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact dit boek over de VN Veiligheidsraad van Karel van Oosterom.

Karel van Oosterom Met een oranje das Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Met een oranje das, een jaar in de Veiligheidsraad van Karel van Oosterom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de dit boek over de VN Veiligheidsraad van Karel van Oosterom.

Karel van Oosterom Met een oranje das Recensie001Boek-Bestellen

Met een oranje das

Een jaar in de veiligheidsraad

  • Schrijver: Karel van Oosterom (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 1 april 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek over de Veiligheidsraad

Een zetel in de Veiligheidsraad is een felbegeerde post. Vijf permanente en tien tijdelijke leden beslissen hier over oorlog en vrede, over hulp bij rampen en over het uitzenden van VN-troepen. Ambassadeur Karel van Oosterom, de permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de VN, voert daarom een lange en intensieve lobby voor een tijdelijke zetel voor Nederland in de Veiligheidsraad.

Als het in 2018 eindelijk zover is, is dat het begin van een intensief jaar voor ambassadeur Van Oosterom en zijn team.
In Met een oranje das geeft Van Oosterom de lezer een intieme inkijk in de Veiligheidsraad. Hij laat zien hoe diplomaten internationale conflicten uitvechten zonder elkaar naar de keel te vliegen. En dat in een jaar vol hoogspanning in onder meer Syrië, Jemen, Iran en Noord-Korea en met kwesties als mh17 en de spionnenaffaire in Salisbury. Ook gaat hij uitgebreid in op het grote belang van de VN en wat het voor Nederland betekent dat het een jaar deel uitmaakte van de Veiligheidsraad.

Bijpassende Boeken en Informatie