Lelani Lewis – Code noir Recepten van de Caribische eilanden

Lelani Lewis Code noir Recepten van de Caribische eilanden kookboek recensie en informatie over de inhoud. Op 11 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het Caribische kookboek van de uit Engeland afkomstige kok Lelani Lewis.

Lelani Lewis Code noir Recepten van de Caribische eilanden

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van je het kookboek Code noir, Recepten van de Caribische eilanden. Het boek is geschreven door Lelani Lewis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het Caribische kookboek van de Britse kok met een vader van Grenada en een moeder uit Ierland.

Lelani Lewis Code noir Recepten van de Caribische eilanden

Code noir

Recepten van de Caribische eilanden

  • Schrijfster: Lelani Lewis (Engeland)
  • Soort boek: kookboek
  • Nederlandse vertaling: Charlotte Kleyn
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 11 mei 2023
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 39,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het kookboek van Lelani Lewis

De keukens van de Caraïben zijn fantastische smeltkroezen van culturen, ingrediënten, smaken en kooktechnieken. Deze invloeden zijn in de loop van de eeuwen uit wel vier continenten meegenomen door mensen die zich – vrijwillig en onvrijwillig – op de eilanden vestigden. Het resultaat? Smaakvolle, spannende en kleurrijke gerechten die nog te weinig bekend zijn in Nederland en Vlaanderen.

In Code noir gaat Lelani Lewis terug naar de roots van haar Caribische eetcultuur, met klassieke gerechten als jerk chicken, bakkeljauwfritters, pepperpot stew en Guinness punch. Maar ze deelt ook nieuwe creaties met typisch Caribische ingrediënten zoals cassave, mais, kokos, limoen, bakbanaan en chili’s: bakbanaan met pinda-limoensalsa, zoete-aardappelgratin met gemberroom en een anglaise van maiscrème met gekaramelliseerde guave.

Code noir vertelt het belangwekkende verhaal over de Caribische keukens die, naast dat ze zo ontzettend rijk zijn aan smaak en kleur, ook enorm veel historie en diversiteit met zich meedragen.

Kok, foodstylist en culinair activist Lelani Lewis groeide op in Zuid-Londen met een vader uit Grenada (Kleine Antillen) en een moeder uit Ierland. Sinds een aantal jaar woont ze met haar gezin in Amsterdam. Na een studie sociologie en aantal jaren als sociaal werker te hebben gewerkt, volgde Lewis haar hart en begon professioneel te koken. Ze ging zich steeds meer interesseren voor de complexe geschiedenis van de keuken van haar vader en startte met Code Noir, een platform over de Caribische keukens. Daarbij doet ze door middel van diners, workshops en lezingen onderzoek naar eten, geschiedenis, verzet, herinnering en kolonialisme.

Bijpassende boeken en informatie