Liesbet van Zoonen – Ons huis aan het spoor

Liesbet van Zoonen Ons huis aan het spoor recensie en informatie boek met een geschiedenis van landelijk Frankrijk. Op 25 april 2024 verschijnt bij Alfabet Uitgevers, Ons huis aan het spoort, het boek van Liesbet van Zoonen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Liesbet van Zoonen Ons huis aan het spoor recensie

Zodra er een boekbespreking of recensie van Ons huis aan het spoort, een geschiedenis van landelijk Frankrijk, geschreven door Liesbet van Zoonen, in de media verschijnen, wordt er hier aandacht aan besteed.

Liesbet van Zoonen Ons huis aan het spoor

Ons huis aan het spoor

Een geschiedenis van landelijk Frankrijk

  • Auteur: Liesbet van Zoonen (Nederland)
  • Soort boek: literaire non-fictie
  • Uitgever: Alfabet Uitgevers
  • Verschijnt: 25 april 2024
  • Omvang: 356 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over landelijk Frankrijk van Liesbet van Zoonen

Zo’n dertig jaar geleden kochten Liesbet van Zoonen en haar man een baanwachtershuisje in het dorp Le Grand-Pressigny, een gehucht in de Touraine op het Franse platteland. In ‘Ons huis aan het spoor’ beschrijft Van Zoonen niet alleen hoe zij als nieuwkomers hun weg proberen te vinden, maar duikt ze ook in het bijzondere verleden van het huis en het dorp. Dat blijkt onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de streek en de Franse provincie in de negentiende en twintigste eeuw. De spoorwegen, industrialisatie en twee wereldoorlogen hebben hun weerslag op het Franse platteland, dat buitenstaanders associëren met rust en romantiek, maar waar het dagelijks leven voor de bewoners vaak moeilijk en hard is.

‘Ons huis aan het spoor’ gaat over hun dromen en teleurstellingen, maar ook over de menselijke veerkracht. Het is een verhaal over een huis en een dorp die symbool staan voor zoveel gehuchten waar de nieuwe tijd voorbijkwam en zijn sporen achterliet.

Bijpassende boeken