Linda Polman – Niemand wil ze hebben

Linda Polman Niemand wil ze hebben recensie en informatie van dit boek over vluchtelingen. Op 22 februari 2019 is het nieuwe boek van Linda Polman – Niemand wil ze hebben verschenen.

Linda Polman Niemand wil ze hebben Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de Linda Polman Niemand wil ze hebben recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek van Linda Polman over vluchtelingen, Niemand wil ze hebben, lezen.

Linda Polman Niemand wil ze hebben Recensie en Informatie

Linda Polman – Niemand wil ze hebben

  • Titel: Niemand wil ze hebben
  • Schrijfster: Linda Polman (Nederland)
  • Soort boek: journalistiek non-fictie boek
  • Uitgever: Uitgeverij Jurgen Maas
  • Verschenen: 22 februari 2019
  • Omvang: 279 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Uitgave van Niemand wil ze hebben

Linda Polman over Niemand wil ze hebben bij VPRO boeken

Op zondag 31 maart 2019 is Linda Polman te gast bij het tv-programma VPRO boeken om over haar boek niemand wil ze hebben te spreken.

Inhoud Linda Polman Niemand wil ze hebben

Het verhaal van Linda Polman over het Europese ‘vluchtelingenmanagement’ begint in de zomer van 1938 in het statige Franse kuuroord Evian, bij de eerste internationale top over de vluchtelingencrisis in Europa. Het aantal Joden dat uit nazi-gebied probeerde te ontkomen was geëxplodeerd: er waren dringend opvangplaatsen nodig. Alle argumenten van West-Europese regeringen om de vluchtelingen níét binnen te laten waren dezelfde als nu: de ‘migranten’ zouden niet stroken met nationale normen en waarden, banen en huizen willen afpakken en de cohesie in de samenleving bedreigen. Het enige wat de conferentie opleverde was de hoon van nazi-Duitsland: ‘Niemand wil ze hebben’ kopte een Duitse krant triomfantelijk.

Polman onderzoekt de ontwikkeling van het Europese vluchtelingenbeleid sinds 1938. De reis gaat van Evian, naar de na-oorlogse kampen in West-Europa voor vluchtelingen vanachter het IJzeren Gordijn, via de ‘veilige enclaves’ op de Balkan in de jaren negentig, naar de megavluchtelingenkampen op het Afrikaanse continent, waar de UNHCR Europa’s ‘containmentbeleid’ implementeert, het ‘inkapselen’ van het vluchtelingenprobleem. De reis eindigt op het Griekse Lesbos, het epicentrum van de grootste Europese vluchtelingencrisis sinds 1938. Wat is er terechtgekomen van de belofte van ‘nooit meer’ waarop het VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was gebaseerd? Tachtig jaar Europees vluchtelingenbeleid en nog steeds wil niemand ze hebben.

Bijpassende Boeken en Informatie