Lionel Shriver – Waanzin

Lionel Shriver Waanzin. Op 18 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van de nieuwe roman van de Amerikaanse schrijfster Lionel Shriver. Hier kun je informatie lezen over de uitgave en de inhoud van het boek. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Waanzin, de nieuwe roman van Lionel Shriver.

Lionel Shriver Waanzin

Margaret Ann “Lionel” Shriver is op 18 mei 1957 geboren in het stadje Gastonia in de Amerikaanse staat North Carolina. Ze is afkomstig uit een zeer religieus gezin en haar vader was een presbyteriaanse predikant. Toen ze vijftien was veranderde ze haar voornaam in Lionel omdat ze zich als tomboy zag en een mannelijke naam beter bij haar paste. Aan het Barnard College van Columbia University in New York studeerde ze Engels en Russisch. Enkele jaren nadat ze haar studie had afgerond ging ze als journalist aan de slag voor The Economist en The Guardian, In deze periode woonde en werkte ze zo’n twaalf jaar in de Noord-Ierse stad Belfast.

In 1987 debuteerde ze met de roman The Female of the Species dat niet in het Nederlands is vertaald. Tot haar roman We Need to Talk About Kevin (We moeten het over Kevin hebben) die in 2003 verscheen duurde het voordat er werk in Nederlandse vertaling werd uitgegeven, wat ook gold voor vrijwel alle romans die erna verschenen. Haar nieuwste roman die in 2024 in de Verenigde Staten verschijnt met de titel Mania zal naar verwachting in juni 2024 in Nederlandse vertaling verkrijgbaar zijn met als titel Waanzin. Over deze roman kun je hier uitgebreide informatie lezen.

Lionel Shriver Waanzin

Waanzin

  • Auteur: Lionel Shriver (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: Mania (2024)
  • Nederlandse vertaling:
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 18 juni 2024
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Lionel Shriver

De onvermoeibaar tegendraadse Lionel Shriver werd ooit uitgeroepen tot de ‘Cassandra van de Amerikaanse letteren’. Haar romans nemen de collectieve obsessies op de korrel van een Amerika in verval. In haar nieuwe roman Waanzin richt Shriver zich op de doorgeschoten cultuuroorlogen. In haar alternatieve, maar verontrustend realistische Amerika mag er niet meer worden gerept over verschillen in menselijke intelligentie, op straffe van cancelling – of erger. Toetsen, cijfers, beroepskwalificaties doen er niet meer toe. Studenten kunnen achteroverleunen, want ze zijn automatisch verzekerd van een diploma.

Pearson Converse, docent Engels aan een universiteit, is allergisch voor dogma. Ze kan de aantasting van haar gezag in de les nauwelijks verdragen, laat staan het feit dat het hele land naar de verdoemenis gaat. Een bijkomend probleem: Pearson is beslist niet op haar mondje gevallen. Met alle gevolgen van dien.

Bijpassende boeken