Lisa Maxwell – De duivelsdief

Lisa Maxwell De duivelsdief recensie en informatie tweede fantasyroman in de magiër reeks. Op 15 februari 2019 verschijnt bij uitgeverij Boekerij de Nederlandse vertaling van fantasyroman The Devil’s Thief van de Amerikaanse schrijfster Lisa Maxwell.

Lisa Maxwell De duivelsdief recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de fantasyroman, De duivelsdief, Magiër 2. Het boek is geschreven door Lisa Maxwell. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de fantasyroman van de Amerikaanse schrijfster Lisa Maxwell.

Sterke karakters in een soms wat te langdradig verhaal

Nadat Harte en Esta hebben weten te ontkomen aan de Orde, zijn ze verre van veilig. Ze hoopten een veilige wereld voor Mageus, mensen met magie. Zodat ze niet meer in de schaduw hoefden te leven. Esta’s leven bleek gebaseerd op één grote leugen. Degene die ze als een vaderfiguur zag, bleek niet de persoon te zijn die hij vertelde dat hij was. Ze wil proberen de fouten die ze heeft gemaakt, recht te zetten. Maar dat blijkt niet gemakkelijk. Zeker niet nu Harte een vreemde connectie blijkt te hebben met het Boek dat hij even in zijn bezit had. Hoe harder ze proberen alles te herstellen, hoe verder ze van huis raken. Ze moeten op zoek naar de vier stenen om de Macht die in hem huist, te beteugelen. Er zijn echter kapers op de kust…

Lisa Maxwell De duivelsdief Recensie

Maxwell heeft een interessante wereld weten te creëren, die wel wat weg heeft van de maatschappij waar we nu in leven. Macht, machtsmisbruik, discriminatie en angst voor een ieder die niet net als jij is. In het boek zijn het de mensen met magie.  Een sterk thema, op een mooie manier verpakt in een fantasy verhaal. Wat ik erg kan waarderen aan het boek, is hoe uitgewerkt de karakters zijn. Ze hebben vele lagen, zijn allesbehalve zwart-wit en hun beweegredenen hebben een duidelijke motivatie. Wat mij betreft had het hier en daar wel echt een stuk bondiger gemogen. De verhaallijnen worden nu wel erg uitgerekt en uitgesmeerd. Zeker als we sprongen in de tijd maken, en daarin ook nog eens verschillende personages volgen. Er zitten soms echt te veel woorden en gebeurtenissen tussen. Het neigt af en toe wat langdradig te worden. Dit haalt voor mij de vaart uit het verhaal. Het voelt soms of je telkens opnieuw moet beginnen.

Vermakelijk boek voor liefhebbers van politieke fantasy

De Duivelsdief snijdt een belangrijk maatschappelijk thema aan. De karakters zijn, zoals ik eerder al zei, behoorlijk goed uitgewerkt. Voor liefhebbers van politieke fantasy, zal het waarschijnlijk een vermakelijk boek zijn. Het helpt als je langere tijd achter elkaar door kunt lezen. Ben je meer iemand die een half uurtje per keer leest, dan zou het kunnen dat je de voeling met het verhaal kwijt raakt. Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

De duivelsdief

 • Schrijfster: Lisa Maxwell (Verenigde Staten)
 • Soort boek: fantasyroman
 • Origineel: The Devil’s Thief (2018)
 • Nederlandse vertaling: Maren Mostert
 • Uitgever: Boekerij
 • Verschijnt: 15 augustus 2019
 • Omvang: 656 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
 • Recensie boek: De Duivelsdief snijdt een belangrijk maatschappelijk thema aan. De karakters zijn, zoals ik eerder al zei, behoorlijk goed uitgewerkt. Voor liefhebbers van politieke fantasy, zal het waarschijnlijk een vermakelijk boek zijn. Het helpt als je langere tijd achter elkaar door kunt lezen. Ben je meer iemand die een half uurtje per keer leest, dan zou het kunnen dat je de voeling met het verhaal kwijt raakt…lees verder >

Flaptekst van het tweede deel van de magiër boeken van Lisa Maxwell

Het betoverende vervolg op De laatste magiër. Magie is bijna uitgestorven. De laatsten die nog magische krachten bezitten, leven in de schaduwen en verbergen wat ze zijn. Onder hen bevindt zich Esta, een geoefende dief met een aangeboren talent om de tijd te manipuleren. Zij moet al haar krachten aanwenden om magie voor de ondergang te behoeden.

Esta’s ouders zijn vermoord. Haar leven is gestolen. En alles wat ze over magie wist, bleek een leugen. Ze dacht dat het Boek der Mysteriën de sleutel zou zijn om uit de greep van de Orde te ontsnappen, maar het gevaar op de bladzijden bleek groter dan ze ooit kon vermoeden. Nu moeten Esta en Harte vier elementaire stenen vinden om de geschiedenis te kunnen herschrijven en de verschrikkelijke kracht van het boek te beteugelen.

Bijpassende boeken en informatie