Lois P. Frankel – Nice Girls Don’t Speak Up

Lois P. Frankel Nice Girls Don’t Speak Up recensie en informatie over de inhoud van dit feministische managementboek. Op 8 maart 2021 verschijnt bij uitgeverij Boekerij de Nederlandse vertaling van Nice Grils Don’t Speak Up van Lois P. Frankel.

Lois P. Frankel Nice Girls Don’t Speak Up recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden Nice Grils Don’t Speak Up. Het boek is geschreven door Lois P. Frankel. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Lois P. Frankel.

Nice girls don’t speak up is de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van bestseller auteur Lois P. Frankel, die eerder het boek Nice girls don’t get the corner office schreef.

De Nederlandse vertaling van het boek heeft als ondertitel “Adviezen om krachtig te communiceren”. Het wordt al snel helder dat dit adviezen voor vrouwen zijn. Aanvankelijk stoorde ik me aan het feit dat het boek ging over alles wat vrouwen anders zouden “moeten” (kunnen) doen om de (vooral zakelijke) communicatie beter en, voor henzelf, efficiënter te laten verlopen. Maar de auteur geeft hier zelf verderop in het boek een verklaring voor: ze kan mannen niet veranderen, wel zichzelf. Fair enough!

Het boek bestaat uit 8 verschillende secties, beginnend bij de basis van communicatie en vervolgens onderwerpen als voor jezelf opkomen, lastige situaties, leiderschapsuitstraling en communiceren met mannen. In totaal geeft ze in het boek verdeeld over deze 8 thema’s 107 communicatietips. De meeste tips gaan vergezeld van een praktijkvoorbeeld.

Lois P. Frankel Nice Girls Don't Speak Up Recensie

Het is een boek dat letterlijk barstensvol staat met communicatietips – wat mij persoonlijk betreft een beetje te vol. Ik zou al mijn spontaniteit en persoonlijkheid kwijtraken, als ik met al deze tips rekening moest houden. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd, dat heel veel vrouwen een heleboel van deze tips al toepassen – selectief zijn in het veranderen van dingen en het toepassen van de tips is denk ik wel gevraagd en vermoedelijk ook zo door de auteur bedoeld.

Laat goed zien hoezeer de mannelijke waarden de norm zijn en wat je er tegen kunt doen

Zoals met veel boeken over presentatie- en communicatieskills is het sowieso meer een boek wat de mogelijkheden op een rijtje zet, wat bewust maakt en laat zien dat dingen anders kunnen. In de praktijk zal het een kwestie van heel veel oefenen zijn om de tips ook daadwerkelijk toe te passen, zeker als je niet als je niet geforceerd over wil komen.

Zonder meer een boek met veel waardevolle tips, wat maar weer eens heel helder laat zien hoezeer de mannelijke waarden en normen nog gangbaar zijn, en zichtbaar en hoorbaar worden in de communicatie. En juist daarom een belangrijk boek: het is belangrijk dat we ons ervan bewust te zijn en ons als vrouwen te realiseren dat we de power hebben om het anders te doen. Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Monique van der Hoeven

Nice Girls Don’t Speak Up

  • Schrijfster: Lois P. Frankel (Verenigde Staten)
  • Soort boek: managementboek
  • Origineel: Nice Girl Don’t Speak Up (2020)
  • Nederlandse vertaling: Jonas de Vries
  • Uitgever: Boekerij
  • Verschijnt: 8 maart 2021
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het nieuwe boek van Lois P. Frankel

Het nieuwe boek van de auteur van dé carrièrebestseller Nice girls don’t get the corner office!

Hoe vaak heb je jezelf afgevraagd waarom je niets hebt gezegd tijdens een vergadering? Of waarom je niet hebt gevraagd om de loonsverhoging die je duidelijk verdiende? Of heb je de taak van iemand anders uitgevoerd omdat je niet wilde zeuren? Waarschijnlijk regelmatig en de reden is telkens dezelfde: je hebt geleerd om aardig te zijn, om te pleasen. Met Frankel als je persoonlijke coach leer je zelfverzekerd, authentiek en duidelijk te communiceren – en zo je carrière in eigen handen te nemen. Gebaseerd op meer dan vijfentwintig jaar praktijkervaring.

In dit gloednieuwe boek van Lois P. Frankel, auteur van de bestseller Nice girls don’t get the corner office, leer je hoe je op de meest effectieve manier kunt communiceren. Van de basis en het navigeren in sticky situations tot de kunst om anderen te beïnvloeden, dit handboek laat je met praktijkvoorbeelden en krachtige tools zien hoe je de zichtbaarheid en waardering krijgt die je verdient! Want een vrouw op de werkvloer is helaas nog steeds veel te vaak een nice girl.

Bijpassende boeken en informatie