Maarten van Rossem – De 21e eeuw

Maarten van Rossem De 21e eeuw die in de jaren zeventig begon recensie en informatie. Op 18 oktober 2021 verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam het nieuwe boek van historicus Maarten van Rossem.

Maarten van Rossem De 21e eeuw recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De 21e eeuw die in de jaren zeventig begon.  Het boek is geschreven door Maarten van Rossem. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse historicus en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem.

Maarten van Rossem De 21e eeuw Recensiehttps://www.allesoverboekenenschrijvers.nl/recommends/gerard-janssen-hackers-bestellen/

De 21 eeuw

die in de jaren zeventig begon

  • Schrijver: Maarten van Rossem (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 15 oktober 2021
  • Omvang: 128 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Maarten van Rossem

Wat zijn de meest kardinale gebeurtenissen van de eerste twee decennia van de 21e eeuw? Ongetwijfeld de opkomst van China en de dominantie van het neoliberale discours, dat de kredietcrisis ten gevolge had. Het is evident dat de oorzaken van deze gebeurtenissen in de decennia voor het begin van de nieuwe eeuw gezocht moeten worden. Zo wordt de blik van de historicus onvermijdelijk naar de op het eerste gezicht nogal verwarrende jaren zeventig getrokken. Toen sneuvelde de brede naoorlogse consensus, triomfeerden de neoliberale inzichten en begon het hervormingsproces in China. En laten we niet vergeten dat het rapport Grenzen aan de groei van de Club van Rome in 1972 een begin maakte met de steeds urgenter wordende discussie over de negatieve effecten van de industrialisering.

Bijpassende boeken en informatie