Marco Kroon Kroongetuige

Marco Kroon Kroongetuige recensie waardering en informatie. Op 22 november is bij Uitgeverij Het Kompas het boek Marco Kroon Kroongetuige verschenen waarin de militair en drager van de Militaire Willemsorde zijn waargebeurde verhaal vertelt over de schokkende gebeurtenissen in Afghanistan waarover hij tot nu toe gezwegen heeft.

Marco Kroon Kroongetuige Recensie

Marco Kroon Kroongetuige Recensie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Marco Kroongetuige recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier nu al gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien is op deze pagina uitgebreide informatie over de inhoud van het boek van Marco Kroon Kroongetuige opgenomen.

Marco Kroon – Kroongetuige

  • Titel: Kroongetuige
  • Schrijver: Marco Kroon (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Uitgeverij Het Kompas
  • Verschenen: 22 november 2018
  • Omvang: 248 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Tags: Afghanistan, militair, ontvoering
  • Waardering:

Inhoud Marco Kroon Kroongetuige

Tien jaar gezwegen, in dienst van Nederland. De schokkende onthulling van een langbewaard geheim. Tijdens een staatsgeheime missie in Afghanistan wordt Marco Kroon gevangengenomen. Hij doet hiervan melding, maar verzwijgt de zware vernederingen die hij moest ondergaan. Ook zijn vervolgacties houdt hij geheim. Ze leiden tot een dodelijke confrontatie, waarvan hij de sporen zorgvuldig uitwist.

Tien jaar later: Kroon meldt alsnog het geweldsincident. Journalisten en experts hebben vrijwel onmiddellijk hun oordeel klaar. Ze noemen hem “mediageil’, een gestoorde leugenaar en fantast. Maar wat is er daadwerkelijk gebeurd? Welk persoonlijk drama heeft Kroon verzwegen? En waarom sprak hij zich na zoveel jaren van stilte toch nog uit?

Kroongetuige is het waargebeurde en schokkende verslag van een militair die in dienst van zijn land vrijwel alles gaf, maar thuis, in Nederland, niets vond dan beschuldigingen en onbegrip. Dit is zijn verhaal: ongekuist, open, eerlijk en genadeloos.

Majoor Marco Kroon (1970) is drager van de Militaire Willems-Orde. Deze oudste en hoogste onderscheiding van ons land is hem toegekend wegens moed, beleid en trouw als commandant van een peloton van het Korps Commandotroepen in Afghanistan, in 2006.

Bijpassende Boeken en Informatie