Mariette Lindstein De sekte herrijst Recensie

Op 20 februari 2018 verschijnt van de Zweedse schrijfster Mariette Lindstein De sekte herrijst bij Uitgeverij A.W. Bruna. Het is het tweede deel met hoofdpersoon Sofia Bauman en de beklemmende sekte, geinspireerd op de Scientology. Op deze pagina kun je de Mariette Lindstein De sekte herrijst recensie en waardering lezen zodra de thriller door een van onze redacteuren gelezen is.

Mariette Lindstein De sekte herrijst Recensie

Mariette Lindstein De sekte herrijst Recensie

  • Titel: De sekte herrijst
  • Schrijfster: Mariette Lindstein (Zweden)
  • Soort boek: Zweedse thriller
  • Origineel: Sekten som återuppstod (2016)
  • Nederlandse vertaling: Corry van Bree
  • Uitgever: Signatuur
  • Verschenen: 20 februari 2018
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Prijs: € 19,99

Flaptekst Mariette Lindstein De sekte herrijst

Na twee turbulente jaren in de sekte ViaTerra probeert Sofia Bauman haar leven weer op te bouwen. Maar dat is moeilijker dan ze dacht. Ze wordt geconfronteerd met veel vooroordelen en achterdocht, en wordt gekweld door nachtmerries. Tegelijkertijd groeit haar verlangen naar vergelding. Sekteleider Franz Oswald zit in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Hij maakt zich echter geen zorgen en toont geen enkel berouw. Met behulp van zijn advocaat spint hij een web dat de muren van de gevangenis ver overstijgt. Hij heeft slechts één doel: wraak nemen op Sofia.
Wanneer Sofia besluit haar ervaringen met betrekking tot haar leven in de sekte te delen met de buitenwereld, verandert haar leven in een hel. Er is slechts één oplossing: ze moet alles achter zich laten en ergens anders opnieuw beginnen. Maar Oswald laat zich niet tegenhouden. In de dramatische nasleep blijft er één vraag overeind: kun je ooit echt ontsnappen aan een sekte?

Mariette Lindstein – De sekte (deel 1) Recensie

Met de titel en de slogan op de kaft (“Toetreden is verleidelijk, ontsnappen is onmogelijk”) heb je eigenlijk al in een notendop te pakken hoe het verhaal zal verlopen. Sofia treedt na een lezing van Franz Oswald toe tot het gezelschap van ViaTerra, een beweging die zo puur mogelijk wil leven. Allengs komt ze erachter dat de beweging steeds engere trekjes begint te krijgen, en dat Franz niet de goeroe is die hij lijkt te zijn. Tussen de hoofdstukken door is als een intermezzo een spannend en mysterieus verhaal te lezen van de jonge pestkop Fredrik…lees verder >

Bijpassende Boeken en Informatie