Melanie Dobson Tot ik je vind Recensie

Melanie Dobson Tot ik je vind recensie waardering en informatie over de inhoud van de roman. Op 16 november 2018 is bij Kok Boekencentrum de roman van melanie Dobson Tot ik je vind verschenen.

Melanie Dobson Tot ik je vind Recensie

Melanie Dobson Tot ik je vind Recensie

De roman van de Amerikaanse schrijfster Melanie Dobson, getiteld  Tot ik je vind is een meeslepend, ontroerend en romantisch verhaal, met zijn basis in de Tweede Wereldoorlog en als thema vluchtelingenkinderen. Melanie Dobson heeft meerdere historische romans op haar naam staan en ze blinkt uit in het schrijven van verhalen waarin het verleden en het heden bij elkaar komen.

Een aangrijpende zoektocht van ruim zeventig jaar

Tot ik je vind vertelt het ontroerende verhaal van twee kinderen, Dietmar en Brigitte, die in de Tweede Wereld Oorlog van huis weg moeten vluchten, omdat hun ouders worden opgepakt door de Gestapo. Voor hun vlucht spelen ze als twee normale kinderen riddertje en prinsesje in de tuin… na hun vlucht zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn. Brigitte is 10 op dat moment en Dietmar 13. De kinderen trekken hand in hand richting Engeland en wonder boven wonder komen ze daar ook aan. Door een foute inschatting van Dietmar komt Brigitte bij de Terrels terecht en raakt haar lot verbonden met dat van de familie Ricker. Lady Ricker helpt de nazi’s vanuit haar landgoed in Engeland. Dietmar komt uiteindelijk op het Isle of Man terecht, waar hij gevangen zit tot na de oorlog. Hij heeft Brigitte bij hun afscheid beloofd dat hij haar zal vinden. Ze zoeken meer dan 70 jaar tevergeefs naar elkaar. Om elkaar toch nog te ontmoeten.

In het heden krijgt de jonge journaliste Quenby via Lucas, een advocaat, de opdracht om op zoek te gaan naar Brigitte. De opdrachtgever, Daniël Knight, woont in een fort op een onbewoond eiland. Als snel blijkt dat Daniël Knight Dietmar is, die nog altijd op zoek is naar Brigitte. Zal het Quenby lukken, met hulp van Lucas, om Brigittes verleden te achterhalen en haar zelf te vinden?

Verhalen uit de WOII mooi verweven met het heden

Ik heb genoten van dit mooie romantische verhaal, eigenlijk twee romantische verhalen in één. Wat ik heel mooi vind aan dit boek, is dat een actueel thema, dat van vluchtelingen kinderen, hier verbonden wordt met een thema uit de geschiedenis, vluchtelingenkinderen uit de Tweede Wereldoorlog. De liefde en onmenselijkheid van alle tijden komen daardoor sterk in het licht te staan. Het is Melanie Dobson gelukt om een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog op een aantal niveaus heel mooi te verweven met een verhaal in de huidige tijd. Haar schrijfstijl is heel prettig en toegankelijk; het verhaal is spannend en nodigt uit om mee te leven met de personages van vroeger en van nu. Het boek is door de thematiek veel meer dan zomaar een romantische geschiedenis. Melanie Dobson Tot ik je vind is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Monique van der Hoeven

Melanie Dobson – Tot ik je vind

 • Titel: Tot ik je vind
 • Schrijfster: Melanie Dobson (Verenigde Staten)
 • Soort boek: historische roman, psychologische roman
 • Origineel: Catching the Wind
 • Nederlandse vertaling: Patricia Pos
 • Uitgever: Kok Boekencentrum
 • Verschenen: 16 november 2018
 • Omvang: 399 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Tags: Tweede Wereldoorlog, vluchteling
 • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend) Monique van der Hoeven

Bijpassende Boeken en Informatie