Michel Krielaars – Oorlog met Rusland

Michel Krielaars Oorlog met Rusland recensie en informatie over de inhoud boek over Rusland in verhouding tot het Westen. Op 15 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Pluim het boek van de Nederlandse journalist en schrijver Michel Krielaars.

Michel Krielaars Oorlog met Rusland recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Oorlog met Rusland. Het boek is geschreven door Michel Krielaars. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud dit boek over Rusland en het Westen van de Nederlandse journalist en schrijver Michel Krielaars.

Michel Krielaars Oorlog met Rusland Recensie

Oorlog met Rusland

Van de opbrengst van dit boek gaat €2,50 naar Oekraïne

  • Schrijver: Michel Krielaars (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Uitgeverij Pluim
  • Verschijnt: 15 maart 2022
  • Omvang: 96 pagina’s
  • Prijs: € 10 – € 15
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Rusland en Vladimir Poetin

Vanaf het einde van de Koude Oorlog ontwikkelde Rusland zich niet tot het democratische, kapitalistische land dat we verwacht hadden, maar tot een nieuw Sovjetrijk. Als geen ander legt Krielaars haarfijn uit hoe Poetin van een cynische, autoritaire president kon uitgroeien tot genadeloze tsaar. In de tussentijd deed het Westen alsof er niets gaande was, en meende het niets meer van Rusland te vrezen te hebben. Pas toen separatisten in 2014 in Oost-Oekraïne vlucht MH17 neerhaalden, werden we op brute wijze wakker geschud en dachten we te zien wie Poetin werkelijk was. Tot hij ons met zijn inval in het democratische Oekraïne opnieuw verraste. Poetin zegt er de fascisten te verslaan, en dat sluit in Rusland naadloos aan bij het beeld dat de Russen van zichzelf hebben door de staatsmedia, die nog steeds de ene na de andere oorlogsfilm uitzenden over broederschap, heldendom en vaderland. In Rusland geldt niet het lijden van het individu, maar de heldenmoed van het collectief. Op die manier functioneert de staat als een continu systeem, of dat nu geleid wordt door Stalin of door Poetin. Ook laat Krielaars zien hoe Poetin de westerse landen tegen elkaar uitspeelde met zijn energiepolitiek, net zo lang tot het Westen geen potentiële tegenstander meer was.

In Oorlog met Rusland beschrijft Michel Krielaars helder en overzichtelijk hoe het zo ver heeft kunnen komen en hoe de verhouding tussen Rusland en het Westen langzaam is verschoven van vermeende vriend naar vijand.

Bijpassende boeken en informatie