Michiel Cox – Herinneringen aan het levenloze

Michiel Cox Herinneringen aan het levenloze recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Vlaamse roman. Op 19 mei 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de tweede roman van de Vlaamse schrijver Michiel Cox.

Michiel Cox Herinneringen aan het levenloze recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Herinneringen aan het levenloze. Het boek is geschreven door Michiel Cox. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het tweede boek van de Belgische schrijver Michiel Cox.

Michiel Cox Herinneringen aan het levenloze Recensie

Herinneringen aan het levenloze

  • Schrijver: Michiel Cox (België)
  • Soort boek: Vlaamse roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 19 mei 2022
  • Omvang: 142 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 19,99 / 12,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van de roman van Michiel Cox

  • Met zijn debuut Messias van niks dat in 2019 verscheen maakte Michiel Cox al indruk. Met zijn tweede roman bewijst hij eens te meer zijn schrijftalent. Als het je als schrijver lukt om in het hoofd te kruipen van een overleden vrouw die ruim tien jaar dood op haar bed ligt, de lezer mee te nemen in de gedachten en het levensverhaal van de overledene zonder dat het geforceerd of raar lijkt, moet wel talentvol zijn. Over schrijverstalent beschikt Michiel Cox zeker. Het schurende en schrijnende verhaal van twee eenzame mensen verweeft hij op overtuigende wijze in elkaar en dat doet hij zonder vals sentiment en in een prachtige stijl zonder grote woorden, maar subtiel indringend. Ook de met zijn tweede roman overtuigt Michiel Cox, het is een boek dat een groot lezerspubliek verdient. (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)

Flaptekst van de nieuwe roman van Michiel Cox

In de late herfst van 2013 werd in Rotterdam het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen, ze lag al tien jaar dood in bed. In Herinneringen aan het levenloze neemt de vrouw zelf het woord en probeert uit te vinden hoe ze in deze situatie terecht is gekomen. Hoe komt het dat niemand haar heeft gevonden? En waarom ligt ze met haar hoofd bij het voeteneinde?

Naast het ongevonden lijk wordt de roman bevolkt door daklozen, eenzamen en door de schrijver zelf. Hoe hij, ten tijde van haar vondst, in Rotterdam zijn verhuisdozen uitpakte, op de vlucht voor mislukte dromen en de daarbij horende eenzaamheid. Het verhaal beweegt zich in de schemerzone tussen werkelijkheid en fictie en zoekt de grenzen van de verbeelding op. Herinneringen aan het levenloze is een nietsontziende, ontluisterende en ontroerende roman over de onzichtbare inwoners van een stad. Of beter: over de mensen die we liever niet zien.

Michiel Cox Messias van niks RecensieMichiel Cox – Messias van niks
Vlaamse roman, debuutroman
Uitgever: Atlas Contact
Verschenen: augustus 2019
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Bijpassende boeken en informatie