Mike Tucker The Man Behind the Mike Recensie

Mike Tucker The Man Behind the Mike recensie review boekbespreking en informatie over de inhoud van de biografie van Mike Tucker, geschreven door Jane Wallace. In auguistus 2018 is bij Uitgeverij Quiller de biografie verschenen van Mike Tucker, de man die vele decennia lang als verslaggever actief was voor de BBC bij de paardensport.

Mike Tucker The Man Behind the Mike Recensie

Mike Tucker The Man Behind the Mike Recensie

Een dag als vandaag waarop in het Britse parlement wordt gestemd over de Brexit en de spanningen hoog oplopen is een passende dag om aandacht te besteden aan de biografie van Mike Tucker (1944-2018). Hij was vele decennia lang de man die verslag deed bij grote paardensport evenementen voor de BBC. Paardensport, het wedden op paardenraces en de cultuur en tradities rondom de wereld van het paard zijn vaak Britser dan Brits.

Geslaagde inkijk in de fascinerende Britse paardenwereld

Voor ons Nederlanders is deze wereld vaak onbekend. Weliswaar hebben we wellicht weleens gehoord van de Grand National en Royal Ascott. Maar waar deze evenementen precies voor staan en wat de betekenis is voor onze buren in Groot-Brittannië zal voor de meesten van ons toch onbekend terrein zijn. In de biografie van paardenman Mike Tucker The Man Behind the Mike weet schrijfster Jane Wallace deze wereld aardig te omschrijven. Aangezien zij zelf Brits is, wordt niet alles uitgelegd. Maar desalnietemin krijg je toch een heel aardige inkijk in de Britse paardenwereld. Alleen de foto op de omslag spreek al boekdelen.

Heel leven in het teken van de paardensport

Het gehele leven van Mike Tucker heeft zo’n beetje in het teken gestaan van het paard en alles wat ermee te maken had. Opgegroeid op een boerderij waar altijd paarden waren wist hij zich al vrij jong te ontwikkelen tot groom (paardenverzorger). Vrijwel tegelijkertijd werd hij zelf een succesvolle eventing rijder. Na zijn actieve sportcarrière was hij actief als jurylid. Hij groeide bovendien uit tot de belangrijkste BCC paardensportcommentator die verslag deed van de grootste nationale en internationale evenementen en werd in Engeland een grote bekendheid. Mike Tucker The Man Behind the Mike van Jane Wallace is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

Jane Wallace – Mike Tucker The Man Behind the Mike

  • Titel: Mike Tucker The Man Behind the Mike
  • Schrijfster: Jane Wallace (Groot-Brittanië)
  • Soort boek: biografie, paardenboek
  • Taal: Engels
  • Uitgever: Quiller
  • Verschenen: augustus 2018
  • Omvang: 302 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Tags; BBC, Engeland, paardensport
  • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie

Christopher Skaife De ravenmeester RecensieChristopher Skaife (Engeland) – De ravenmeester
verhalen over de Tower of London en de raven
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
De Ravenmeester van de Tower of London weet een goed verhaal te vertellen