Murat Isik – In de mist van Golden Gate Park

Murat Isik In de mist van Golden Gate Park recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 27 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver van Turkse afkomst Murati Isik.

Murat Isik In de mist van Golden Gate Park recensie en informatie

Op 11 september 1977 werd Murat Isik geboren in Izmir, een stad in het westen van Turkije. Zijn ouders maakten deel uit van een alevitische Zaza-gemeenschap. Wat een van de redenen was waarom het gezin kort na de geboorte van Murat naar Nederland emigreerde. Zijn vader die atheïst en communist was, ging toch weer in Izmir wonen, maar overleed l vijf maanden na zijn terugkeer in Turkije.

Murat die in Nederland bleef, studeerde al eerder rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn debuutroman Verloren grond waarvoor hij de Bronzen Uil ontving verscheen in 2012. Wees onzichtbaar, zijn tweede roman uit 2017, bracht hem de Libris Literatuurprijs 2018. De redactie waardeerde het m=boek met ∗∗∗∗ (uitstekend). Voor de Boekenweek 2019 schreef hij het Boekenweekessay Mijn moeders strijd, gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Begin 2024 verschijnt zijn nieuwe roman In de mist van Golden Gate Park bij uitgeverij Ambo | Anthos.

Murat Isik In de mist van Golden Gate Park recensie

In de mist van Golden Gate Park

  • Schrijver: Murat Isik (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 27 februari 2024
  • Omvang: 704 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 34,95 / € 19,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Murat Isik

In de mist van Golden Gate Park is de schitterende nieuwe roman van Murat Isik, een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten: in plaats van een verlegen toehoorder wil hij in Amerika een zelfverzekerde en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.

Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Hij stort zich daarom vol op het keuzevak Creative Writing, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante doch getroebleerde studente voor wie hij als een blok valt. Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

Murat Isik Wees onzichtbaar Recensie Roman over de BijlmerLibris Literatuurprijs 2018 Winnaar

De jury onder leiding van Abdelkader Benali heeft de roman van Murat Isik – Wees onzichtbaar die is verschenen bij Uitgeverij Ambo | Anthos uitgeroepen tot winnaar van de Libris Literatuurprijs 2018. De redactie heeft Wees onzichtbaar als eerder gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend). Een uitgebreide recensie kun je lezen op de pagina…Murat Isik Wees voorzichtig recensie >

Bijpassende boeken en informatie