Neske Beks – De kleine Morrison

Neske Beks De kleine Morrison recensie en informatie over het boek over de zwarte Amerikaanse schrijfster Toni Morrison. Op 2 februari 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek van de Vlaamse schrijfster en kunstenares Neske Beks over schrijfster Toni Morrison.

Neske Beks De kleine Morrison recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De kleine Morrison, Een wegwijzer in het lezen van haar werk vanuit Zwart perspectief. Het boek is geschreven door Neske Beks. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over schrijfster Toni Morrison, geschreven door Neske Beks.

Neske Beks De kleine Morrison Boek over Toni Morrison

De kleine Morrison

Een wegwijzer in het lezen van haar werk vanuit Zwart perspectief

  • Schrijfster: Neske Beks (België)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 2 februari 2023
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 15,99 / € 6,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Toni Morrison van Neske Beks

Toni Morrison (18 februari 1931-5 augustus 2019) is de beroemdste vrouwelijke Zwarte schrijver uit de moderne literatuurgeschiedenis. Ze schreef iconische boeken als The Bluest Eye, Song of Solomon en Beloved, en werd in 1993 bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur. Dat haar taal prachtig is, zin voor zin en woord voor woord, daarover is iedereen het volmondig eens. Toch, zo schrijft Neske Beks, ‘ken ik geen schrijver over wiens boeken vaker wordt gezegd dat ze moeilijk zijn’. Inderdaad: Morrison doet geen concessies aan de lezer – maar wanneer je haar leest, écht leest, geeft ze je ongeëvenaard veel.

In Morrisons werk is ruimte voor pijn, kracht, humor, warmte, liefde, verdriet, lichtheid, confrontatie en verbondenheid. Beks biedt zowel nieuwe als ervaren Morrisonlezers in dit essay een wegwijzer in haar oeuvre vanuit een Zwart perspectief. Ze introduceert haar leven en werk en laat zien dat Morrison in alles wat ze doet uitnodigt tot zélf kritisch nadenken over taal, structuur, macht, gender, ras, recht en onrecht, Zwart-zijn, de witte blik en de betekenis van orale en geschreven verhalen. Neske Beks brengt de lezer zeer dicht bij de essentie van een Zwart, vrouwelijk schrijverschap – en nodigt uit tot diep (her)lezen van Morrisons uitzonderlijk belangrijke oeuvre,

Bijpassende boeken en informatie