Nita Prose – Het kamermeisje

Nita Prose Het kamermeisje recensie en informatie over de inhoud van de feelgood detective. Op 7 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos de Nederlandse vertaling van de roman The Maid van de Amerikaanse schrijfster Nita Prose.

Nita Prose Het kamermeisje recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de feelgood roman Het kamermeisje. Het boek is geschreven door Nita Prose. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van feelgood detective van de Amerikaanse schrijfster Nita Prose.

Wat een heerlijk, spannend en meevoerend boek schreef de Canadese met “Het kamermeisje”, ik kon het gewoon echt niet wegleggen en heb het achter elkaar uitgelezen, want ik moest gewoon weten wat er nou precies gebeurd was.

Een geweldig boek, een detective en een hartverwarmend verhaal over vriendschap en trouw

De hoofdpersoon uit het boek, het kamermeisje Molly is een beetje vreemd, maar zó authentiek dat je haar meteen in je hart sluit. Zeker omdat Molly zo alleen is. Molly is opgevoed door haar oma en heeft ouderwetse, maar super-beleefde omgangsvormen. Als ze spreekt, klinkt het als een zwart-wit film. Molly werkt als kamermeisje in het supersjieke Regency Grand Hotel. Hierdoor heb ik me tot bladzijde 75 van het boek afgevraagd in welke tijd het verhaal zich eigenlijk af speelde. Het grootste deel van het boek beslaat maar één week in het leven van het kamermeisje – al vertelt ze heel veel over haar verleden en omstandigheden.

Vanaf de eerste bladzijde begint er een ongelofelijk spannend en vooral ook verrassend verhaal. Een verhaal waarin je als lezer meegenomen wordt in het werk van kamermeisje Molly, maar ook in een wereld die helemaal niet blijkt te zijn wat hij lijkt. Waar ligt de grens, als het gaat over “vreemde verzoeken” van gasten inwilligen of over “onzichtbaar zijn”?

Een geweldig boek – een dikke aanrader!, wat een detective èn een hartverwarmend verhaal over vriendschap en trouw, over het belang van waarden en normen, in één is. Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie van Monique van der Hoeven

Nita Prose Het kamermeisje Recensie

Het kamermeisje

 • Schrijfster: Nita Prose (Verenigde Staten)
 • Soort boek: feelgood detective
 • Origineel: The Maid (2022)
 • Nederlandse vertaling: Els van Son
 • Uitgever: Ambo | Anthos
 • Verschijnt: 7 februari 2022
 • Omvang: 336 pagina’s
 • Prijs: € 20 – € 25
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de roman van Nita Prose

Ze is nét wat anders dan de rest, maar onmogelijk om haar niet in je hart te sluiten.

Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

Het kamermeisje doet denken aan de beroemde detectives van Agatha Christie, maar is bovenal een hartverwarmende roman. Molly is nét wat anders dan de rest en toont dat elk probleem opgelost kan worden met vriendschap en saamhorigheid.

Bijpassende boeken en informatie