Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij

Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij boek van Karwan Fatah-Black en Camilla de Koning recensie en informatie. Op 3 augustus 2021 verschijnt bij uitgeverij Querido dit boek met historische documenten, waaronder brieven, dagboeken en memoires over het Nederlandse slavernijverleden.

Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij, Van overtocht tot opstand. Het boek is geschreven en samengesteld door Karwan Fateh-Black en Camilla de Koning. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met historische documenten, waaronder brieven, dagboeken en memoires over het Nederlandse slavernijverleden.

Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij Recensie

Ooggetuigen van de Nederlandse slavernij

Van overtocht tot opstand

  • Schrijvers: Karwan Fatah-Black, Camilla de Koning
  • Soort boek: slavernijgeschiedenis
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 3 augustus 2021
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de Nederlandse slavernij

De geschiedenis van het slavernijverleden staat volop in de belangstelling, maar zelden horen we de stemmen van de mensen die erbij betrokken waren zélf. Toch zijn de verhalen van deze ooggetuigen er. De samenstellers van deze bundel verzamelden tal van historische documenten, waaronder brieven, dagboeken en memoires. Geschreven door tot slaaf gemaakten, slavenhouders, bestuurders en anderen die betrokken waren bij de Nederlandse slavernij. Zo zien we de mishandeling van slaven in Suriname rond 1752, zijn we bij de verhoren van de opstandelingen in Berbice van 1763, en leven we intens mee met de oude vrouw die een smeekbede aan haar voormalige eigenaar schrijft.

Ooggetuigen van de slavernij geeft ons vanuit verschillende perspectieven een uniek beeld van de mensen voor wie de Atlantische slavernij hun dagelijkse realiteit was.

Bijpassende boeken en informatie