Ota Pavel – Hoe ik de vissen ontmoette

Ota Pavel Hoe ik de vissen ontmoette recensie en informatie over de inhoud van de memoires van de Tsjechische schrijver. Op 6 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Koppernik de Nederlandse vertaling van Jak jsem potkal ryby het autobiografische boek uit 1974 van de Tsjechische schrijver Ota Pavel.

Ota Pavel Hoe ik de vissen ontmoette recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Hoe ik de vissen ontmoette. Het boek is geschreven door Ota Pavel. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de memoires van de Tsjechische schrijver Ota Pavel.

Ota Pavel Hoe ik de vissen ontmoette recensie

Hoe ik de vissen ontmoette

  • Schrijver: Ota Pavel (Tsjechië)
  • Soort boek: memoires
  • Origineel: Jak jsem potkal ryby (1974)
  • Nederlandse vertaling: Edgar de Bruin
  • Uitgever: Koppernik
  • Verschijnt: 6 april 2023
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de memoires van de Tsjechische schrijver Ota Pavel

Hoe ik de vissen ontmoette zijn de magische memoires van Ota Pavel over zijn jeugd in Tsjecho-Slowakije. Met zijn vader en zijn oom Prosek als leraren, de beste verhalenvertellers en beste vissers ter wereld, heeft de jonge Ota een onbezorgde, avontuurlijke jeugd. Het begin van de Tweede Wereldoorlog verandert alles. Wanneer de nazi’s binnenvallen, worden zijn vader en twee oudere broers naar concentratiekampen afgevoerd en zit er voor Ota niets anders op dan de door de ss in beslag genomen karpers terug te stelen om de overgebleven leden van het gezin te voeden.

De ontroerende verhalen over de strijd van zijn sprankelende vader om voor zijn gezin te zorgen en over de heroïsche vindingrijkheid van de jonge Ota Pavel, zijn boven alles een gepassioneerd en aangrijpend pleidooi voor leven, liefde, vrijheid en vissen. Met een voorwoord van Jan van Mersbergen.

Ota Pavel, geboren als Ota Popper (Praag, 2 juli 1930 – Praag, 31 maart 1973), was een Tsjechische schrijver, journalist en sportverslaggever. Hij wordt geroemd om zijn korte verhalen en autobiografische romans. Zijn carrière als sportverslaggever kwam tot een einde toen bleek dat hij een bipolaire stoornis had. In 1966 moest hij ook stoppen met zijn werk als journalist en werd hij verschillende keren opgenomen in een inrichting. In deze moeilijke periode schreef hij zijn mooiste werken. In 1973 stierf hij aan een hartaanval.

Bijpassende boeken en informatie