Patrick Radden Keefe – Zeg niets

Patrick Radden Keefe Zeg niets recensie en informatie van dit boek over het conflict in Noord-Ierland. Op 25 april 2019 verschijnt het spraakmakende boek over de Noord-Ierse kwestie, Zeg niets, Moord en verraad in Noord-Ierland, van de vooraanstaande Amerikaanse journalist Patrick Radden Keefe.

Patrick Radden Keefe Zeg niets Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Zeg niets Moord en verraad in Noord-Ierland. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden op genomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over het Noord-Ierse conflict (The Troubles), met als titel Zeg niets, geschreven door de Amerikaanse journalist Patrick Radden Keefe.

Patrick Radden Keefe Zeg niets Recensie Boek over de Noord-Ierse kwestie

Zeg niets

Moord en verraad in Noord-Ierland

  • Schrijver: Patrick Radden Keefe (Verenigde Staten)
  • Soort boek: geschiedenisboek, true-crime boek
  • Origineel: Say Nothing
  • Nederlandse vertaling: Hans E. van Riemsdijk
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 25 april 2019
  • Omvang; 496 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van Zeg niets

Jean McConville, moeder van tien kinderen, wordt in 1972 door gemaskerde mannen ontvoerd. Iedereen in de buurt weet dat de IRA verantwoordelijk is voor haar verdwijning, maar niemand durft erover te praten. In 2003 worden op een strand botten en een blauwe veiligheidsspeld gevonden. De kinderen van Jean herkennen de speld en beseffen dat hun moeder eindelijk is gevonden.

Deze gruwelijke moord, een van de meest beruchte gebeurtenissen ten tijde van The Troubles, is het begin van het grote verhaal over het bittere conflict dat Noord-Ierland dertig jaar lang in zijn greep hield. Patrick Radden Keefe portretteert in dit meeslepende relaas radicale en onstuimige IRA-leden, zoals Dolours Price die als 22-jarige bommen plaatste, en The Dark, het meedogenloze brein achter IRA-operaties. Hij toont onomwonden de rol die het Britse leger speelde, met het vuile spel van oproerbestrijding en spionage. Een zeer kritisch licht werpt de auteur op Gerry Adams, die de vredesbesprekingen leidde, maar zijn kameraden verraadde met de ontkenning van zijn IRA-verleden.

Zeg niets is een aangrijpend boek over angst, verraad en wraak in een land dat nog steeds worstelt met zijn verleden.

Bijpassende Boeken en Informatie