Recensie Bloedbank Thriller Jakob Bergen

Recensie Bloedbank Thriller Jakob Bergen

Recensie Bloedbank Thriller Jakob Bergen

Recensie Bloedbank Thriller Jakob Bergen. In deze blog lees je een recensie van Bloedbank, een thriller geschreven door Jakob Bergen.  Heb het boek net terzijde gelegd en ben nog op zoek naar de juiste bewoordingen om dit boek te beschrijven. Laat ik voorop stellen dat ik deze thriller uit heb willen lezen. Al heb ik me gedurende het verhaal regelmatig afgevraagd waar het verhaal heen gaat. Er komen nogal wat personages in voor, met grotere en kleinere rollen.

Waar gaat de thriller Bloedbank over?

Bloedbank is deels geschreven in de ik-vorm, vanuit Rob Kemp, een nieuwe medewerker bij een grote bank. Hij komt te werken in de zogenaamde dealingroom, waar het vooral gaat om zoveel mogelijk provisie voor de bank binnen te halen, en geschrokken klanten (die hun vermogen door het putje zien verdwijnen), te sussen. Schrijver Jakob Bergen is een pseudoniem van iemand die lange tijd in de financiële sector gewerkt zou hebben. Gezien de hoeveelheid inside information die het boek geeft, en de parallellen die ik meende herkennen met de bankencrisis, lijkt de schrijver inderdaad veel te weten van het reilen en zeilen in de financiële sector. Geheel niet fraai. Zoals we inmiddels allemaal wel weten inmiddels. In het boek wordt een aantal gruwelijke moorden gepleegd, en de grote vraag is dan ook: wie heeft dat gedaan en waarom?

Mijn mening over en beoordeling van Bloedbank

Ik heb weinig met de financiële wereld. Behalve dat ik het idee heb dat de hoogste bazen er vooral zitten om hun eigen zakken te vullen, heb ik er nauwelijks een beeld bij. Toch is het allemaal, ook voor een nitwit op dat gebied, aardig te volgen. En mijn beeld van de zakkenvullers blijkt aardig te kloppen. Wat mij betreft zijn er iets te veel zijwegen in het boek. Iets te veel personages om verwarring te zaaien. Er komt een soort spiritueel / fantasy achtig element in voor. Daar ben ik op zich niet vies van, maar het komt me toch net iets te veel uit de lucht vallen. Niet heel slecht, maar ook geen boek dat me lang zal bij blijven. Leuk, voor tussendoor.  Bloedbank thriller van Jakob Bergen krijgt van mij ++ (=goed).

Jakob Bergen Bloekbank Thriller 2016 RecensieBLOEDBANK

Thriller van Jacob Bergen uit 2016

  • Schrijver: Jakob Bergen (Nederland)
  • Genre: thriller
  • Verschenen: mei 2016
  •  Oordeel redactie: ++ (goed)
  • Uitgever: Writers United
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Prijs: € 14,95
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Deze recensie is geschreven door Jolien Dalenberg, redacteur van Allesoverboekenenschrijvers.nl.