Rob van Essen – Een man met goede schoenen

Rob van Essen Een man met goede schoenen recensie en informatie boek met nieuwe verhalen. Op 6 oktober 2020 verschijnt bij Uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver Rob van Essen.

Rob van Essen Een man met goede schoenen Recensie en Informatie

Met de toekenning van de Libris Literatuurprijs voor zijn roman De goede zoon kreeg Rob van Essen, terecht, een groter lezerspubliek. Al eerder maakte hij indruk met zijn verhalen die in twee eerdere bundels zijn verschenen, Elektriciteit ui 2010 en Hier wonen ook mensen uit 2014, waarvoor hij J.M.A. Biesheuvelprijs kreeg toekend.

Rob van Essen Een man met goede schoenen Recensie

Verhalen van zeer hoge kwaliteit zijn er in zijn nieuwe bundel Een man met goede schoenen te lezen. Net is zijn eerdere boeken in deze bundel hebben de meeste verhalen een absurdistische plot. Buitengewoon knap is de wijze waarop Van Essen onwaarschijnlijke gebeurtenissen als vanzelfsprekend laat plaatsvinden. Hij slaagt en bovendien in de lezer mee te nemen in zijn bijzondere universum zonder uit de bocht te vliegen in de absurditeit.

Van Essen neemt de lezer volledig mee in zijn absurde universum zonder uit de bocht te vliegen

Leuk is ook dat een aantal van de karakters die al in zijn vorige verhalenbundels figureerden zoals oom Evert en zijn jeugdvriend jeugdvriend Scipio. Jammer blijft het dat verhalenbundels bij het Nederlandse publiek meestal veel minder lezers vinden dan romans. Het advies is om deze voorkeur eens te doorbreken. De lezer zal verrast zijn door de rijkdom van wereld die zich opent in het nieuwe boek van Rob van Essen dat gewaardeerd is met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Een man met goede schoenen

  • Schrijver: Rob van Essen (Nederland)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 6 oktober 2020
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het nieuwe boek met verhalen van Rob van Essen

De verhalen van Rob van Essen leiden de lezer een wereld binnen die veel weg heeft van de realiteit maar waarin gaandeweg steeds vreemdere dingen gebeuren. Therapeuten hanteren eigenzinnige methodes, bezoeken aan het Koningshuis lopen uit op raadselachtige dwaaltochten, zwervers worden gewassen en geschoren.

In deze nieuwe bundel keren een paar oude bekenden terug en maken we kennis met nieuwe personages die allemaal één ding gemeen hebben: net als de lezer hebben ze geen idee wat er op de volgende pagina gaat gebeuren.

Een man met goede schoenen is een nieuwe toevoeging aan het eigenzinnige universum van Rob van Essen, waarin onbekende dimensies van het dagelijks leven worden verkend op een manier die steeds meer lezers ontroert, vermaakt en verrast.

Bijpassende boeken en informatie