Rob van Essen – Ik kom hier nog op terug

Rob van Essen Ik kom hier nog op terug recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe roman. Op 14 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Rob van Essen. De roman is opgenomen op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2024.

Rob van Essen Ik kom hier nog op terug recensie en informatie

Rob van Essen is op 25 juni 1963 in Amstelveen. Hij woont in Brussel en is getrouwd met de Vlaamse schrijfster Lize Spit. Hij debuteerde in 1996 met de roman Reddend zwemmen. Sindsdien heeft hij ruim vijftien romans, verhalenbundels en andere boeken gepubliceerd.

Zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen uit 2017 werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. In 2018 brak hij definitief door toen hij voor zijn roman De goede zoon de Libris Literatuur Prijs ontving.  Zijn verhalenbundel Een man met goede schoenen verscheen in 2020 door onze redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend), gevolgd door de roman Miniapolis in 2021, gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend). Zijn debuut als dichter met de dichtbundel Alleen de warme dagen waren echt verscheen in 2022. Begin 2023 verscheen in de reeks De Maanden van uitgeverij Das Mag de novelle Februari. Over de nieuwe roman van Rob van Essen die in november 2023 verschijnt kun je hier alle informatie lezen.

De redactie waardeert de nieuwe roman van Rob van Essen met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Rob van Essen Ik kom hier nog op terug recensie

Ik kom hier nog op terug

  • Auteur: Rob van Essen (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 14 november 2023
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Winnaar Libris Literatuur Prijs 2024
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de nieuwe roman van Rob van Essen

De roman waarmee hij al zijn voorgaande boeken overtreft.

Journalist Rob Hollander wordt door zijn oud-studiegenoot Icks uitgenodigd langs te komen in Los Angeles. Daar biedt Icks hem de mogelijkheid fouten uit het verleden te herstellen door terug te reizen in de tijd. In de trip waarin Hollander vervolgens terechtkomt is een grote rol weggelegd voor een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd en zorgt een hereniging met een aantal medestudenten ervoor dat alles in een nieuw licht wordt geplaatst. Is het leven een enkele reis of kan je zo nu en dan een stukje terug om iets te herstellen?

Ik kom hier nog op terug is een meeslepende en verrassende roman waarin alles met elkaar samenhangt. Net als in zijn eerdere, diverse malen bekroonde boeken slaagt Van Essen erin de alledaagse werkelijkheid te vermengen met het onverwachte en het onmogelijke, in een roman over schijn en werkelijkheid, de last van het verleden en de noodzaak deel uit te maken van een groter geheel.

Rob van Essen (Amstelveen, 25 juni 1963) neemt met zijn veelgeprezen en veelvuldig gelauwerde werk een unieke plaats in binnen de Nederlandse letteren; zijn oeuvre is hooguit te vergelijken met dat van Saramago, Murakami en Auster. Zijn verhalen werden onderscheiden met de J.M.A. Biesheuvelprijs, de roman De goede zoon met de Libris Literatuur Prijs.

Bijpassende boeken en informatie