Rob Waumans – Oevers

Rob Waumans Oevers recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 23 juni 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Rob Waumans.

Rob Waumans Oevers recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Oevers. Het boek is geschreven door Rob Waumans. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Rob Waumans.

Rob Waumans Oevers Recensie

Oevers

  • Schrijver: Rob Waumans (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 23 juni 2022
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 19,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de nieuwe roman van Rob Waumans

Zoals iedere zomer gaat gescheiden vader Luc met zijn twee jonge zoons op kampeervakantie. De jongens maken snel vriendjes en voor het eerst sinds jaren heeft Luc tijdens de zomervakantie wat tijd voor zichzelf. Het loslaten van zijn kinderen gaat hem niet goed af; voortdurend houdt hij ze in het vizier en probeert ze te behoeden voor gevaar. Toch slaagt hij er uiteindelijk in zich wat meer te ontspannen. De vrije tijd biedt ook ruimte om na te denken over zijn gemarginaliseerde rol als weekendvader. Zijn ex-vrouw heeft het grootste deel van de tijd de kinderen en de alimentatie geeft veel financiële druk. Op zijn werk is hij gewaarschuwd dat het beter moet, anders kan hij vertrekken.

Op de een-na-laatste avond durft Luc het aan om een korte avondwandeling te maken terwijl zijn jongens zich op de camping vermaken. Tijdens de wandeling langs de rivier slaat het noodlot toe. Terwijl in Nederland zijn ex na een paniekerig telefoontje van Luc haarfijn aanvoelt dat er iets niet klopt en hem niet meer te pakken krijgt, valt de avond en wordt Luc gedwongen om een keuze te maken. Wil hij een vader worden waar zijn kinderen trots op kunnen zijn, of een vader die er simpelweg ís?

Rob Waumans (1977) debuteerde in 2011 met de roman Als je de stad binnenrijdt, die werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. In 2013 verscheen De nacht van Lolita. Hij schreef artikelen en verhalen voor o.a. NRC Handelsblad, De Revisor en De Brakke Hond, en hij publiceert in Hard Gras. De solist verscheen in januari 2019.

Bijpassende boeken en informatie